CUMINUL – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

CUMINUL

Articole

Cuminum (Cuminum cyminum) este o plantă cu flori din familia Apiaceae, originară dintr-un teritoriu care include Orientul Mijlociu și se întinde spre est până în India. Semințele sale – fiecare conținute într-un fruct, care este uscat – sunt folosite în bucătăriile multor culturi, atât în forma integrală, cât și sub formă măcinată. Deși se crede că cuminul are utilizări în medicina tradițională, nu există dovezi de înaltă calitate.

capsule naturale g85În India, semințele sunt pulverizate și utilizate în diferite forme, cum ar fi kashaya (decoct), arishta (decoct fermentat) și vati (tablete / pastile) și prelucrate cu ghee (un unt semifluid clarificat). În practicile de medicină tradițională din mai multe țări, se crede că semințele de cumin uscate au scopuri medicinale.

Semințele de cumin conțin un ulei volatil bogat în cuminaldehidă și alte aldehide; semințele conțin, de asemenea, numeroși flavonoizi și terpeni. Cuminul a fost folosit ca galactogog în India și Turcia și este „în general recunoscut ca sigur” (GRAS) sub formă de condiment și aromă de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Într-un studiu multicentric necontrolat, non-orb, realizat în India, 1132 paciente mămici care au raportat o secreție scăzută de lapte au primit un amestec (Lactancia, Corona Remedies Pvt. Ltd.) de plante administrat în doza de 30 de grame de două ori pe zi. Produsul conține Asparagus racemosus (sparanghel sălbatic, shatavari), Cuminum cyminum (cumin), Glycyrrhiza glabra (lemn dulce), Spinacia oleracea (spanac), precum și aminoacizi, vitamine, minerale și DHA. Majoritatea mamelor (1049) au avut secreția de lapte îmbunătățită și s-a raportat creșterea greutății sugarului.

Fructele de cumin se regăsesc în produsul Stimularea lactației capsule care stimulează secreția lactată la mamele care alăptează.

Bibliografie

Drugs and Lactation Database (LactMed) [Internet]. Bethesda (MD): National Library of Medicine (US); 2006-. Cumin. [Updated 2021 Feb 15]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501873/

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.