facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-10-14
Vizualizari: 348
Comentarii: 0
Cum treci cu bine peste depresia postnatală

Ai așteptat enorm venirea pe lume a copilului tău, ești fericită și recunoscătoare. Cu toate acestea, treci prin stări inexplicabile de emoții negative, de teamă, anxietate și te întrebi ce-i cu tine? Nu te îngrijora, este vorba despre așa-numita „depresie postnatală” și e normală. Totuși, pentru a trece mai ușor peste ea, ține cont de câteva recomandări !

Rezultat al modificărilor hormonale și bruște care apar după naștere, depresia postpartum afectează peste 50% dintre mămici, spun specialiștii. Pe lângă trecerea de la o stare emoțională la alta, femeia se poate confrunta și cu dificultăți deactiune linistitoare concentrare, iritabilitate, plâns nemotivat, tulburări de somn, oboseală extremă, lipsa poftei de mâncare. Aceste stări încep, de obicei, în primele 2 sau 3 zile după naștere și pot dura până la trei săptămâni. Netratată sau neluată în serios, depresia se poate prelungi până la un an sau chiar mai mult, devenind cronică. Iată ce ar fi de făcut!

Nu te izola! Este foarte important să ceri ajutorul familiei sau al prietenilor apropiați și să vorbești despre ceea ce simți. Te vor înțelege și ei mai bine. De asemenea, ia legătura cu alte mămici aflate în situații similare (le găsești pe rețelele sociale, la locurile de joacă din parcuri) și faceți schimb de experiență. Vei vedea, astfel, că nu ești singură, îți va da încredere.

Contactul cu bebelușul. O modalitate eficientă de a te relaxa atât pe tine, cât și pe cel mic, este contactul piele pe piele. Alăptarea la sân poate face acest lucru, dar și legănatul copilului sau simpla îmbrățisare la piept.

Atitudinea. Nu te lăsa pradă gândurilor negre și stărilor anxioase! Zâmbește, ascultă muzică, citește! Specialiștii spun că acestea sunt cele trei reguli de aur care au efect miraculos în lupta contra anxietății.

Fă-ți timp pentru tine. Încearcă să dormi mai mult sau să ațipești odată cu cel mic. Folosește-te de zilele însorite pentru a ieși din casă singură sau cu bebelușul – plimbarea în natură, la aer curat, te va ajuta să scapi de simptomele care te apasă. Pentru relaxare, poți face o baie cu spumă sau să te uiți la emisiunea preferată. Sunt activități care ajută foarte mult psihicul.

Nu uita să te îngrijești! Mai ales după naștere, dacă ai rămas cu câteva kilograme în plus, stima de sine poate fi scăzută, ceea ce-ți amplifică depresia. Așadar, e important să-ți revii inclusiv fizic. Fă mișcare, îngrijește-ți pielea, părul, nu-ți neglija manichiura, machiază-te din când în când și îmbracă-te frumos, chiar dacă stai mai mult în casă.

Fares vine în ajutorul proaspetelor mămici, dar și în al femeilor însărcinate, cu Mami Distonoplant, capsule 100% naturale, din plante cu efect antidepresiv, calmant. Acest tratament, indicat fără probleme în alăptare, reduce tensiunile nervoase, stările de neliniște, iritabilitatea, și îmbunătățește calitatea somnului. Efectul terapeutic se instalează după 4 zile.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri