×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cum tratezi răceala când eşti însărcinată

Sfaturi Practice

Greţuri matinale, constipaţie, indigestie, ştii deja care sunt neplăcerile din timpul unei sarcini. Dar, ca şi cum acestea nu ar fi de ajuns, trebuie să mai numărăm una – slăbirea sistemului imunitar. El funcţionează la nivel redus pentru a împiedica organismul să respingă sarcina, ceea ce e normal, însă, din această cauză, femeia însărcinată este mai vulnerabilă la răceli şi infecţii. Evident, nu le poate trata cu medicamente obişnuite. Chiar şi lista remediilor naturiste, pe bază de plante medicinale, e limitată.sustine sanatatea respiratorie

–          În primul rând, este foarte importat să te hidratezi, iar ceaiurile medicinale sunt cele mai bune în caz de răceală. Poţi să bei liniştită infuzie de muşeţel, tei, soc, măceşe şi trei fraţi pătaţi. Nu sunt recomandate ceaiurile din rădăcină de lemn dulce, salvie, cimbru (stimulează contracţiile uterine), coada şoricelului, levănţică şi rostopască (pot declanşa menstruaţia).

–          În ceea ce priveşte tincturile, eficiente asupra virusurilor gripale sunt cele de leurdă. Tinctura de fructe de soc, bună în caz de răceală, nu e recomandată femeilor însărcinate.

–          În aromaterapie, poţi folosi uleiul esenţial de busuioc, pentru proprietăţile lui antivirale şi antibacteriene. Evită uleiul de cimbru, de mentă, de cuişoare sau lavandă.

–          Poţi să faci inhalaţii cu aburi, însă fără să stai cu tot corpul în apa fierbinte pentru a nu supraîncălzi corpul. Mai bine îţi ţii capul sub un prosop, deasupra vasului cu apă.

–          Pentru tratarea durerilor în gât şi ameliorarea tusei, apelează la un remediu vechi – gargara cu apă sărată.

–          Include în meniul tău ceapă, usturoi, hrean, ridiche neagră, sucuri naturale de citrice şi supă de pui, care au efect antiviral natural şi, în plus, întăresc organismul.

–          Menţine atmosfera umedă în cameră, punând un vas cu apă în apropierea surselor de căldură.

–          Nu în ultimul rând, încearcă să te odihneşti cât mai mult, pentru a ajuta organismul să se recupereze.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.