facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-02-23
Vizualizari: 1220
Comentarii: 0
Cum tratezi infecțiile urinare pe timp de iarnă

Ai observat că iarna nevoia de a urina este mai stringentă și mai frecventă? Nu știi dacă e ceva normal sau suferi de cistită? Ei bine, află că, într-adevăr, atunci când ne e frig, urinăm mai des. Asta deoarece temperaturile scăzute stimulează anumiți centri nervoși care dau acea senzație puternică și nevoie de a merge la toaletă. Mai mult decât atât, când este frig, nu transpirăm, iar apa din organism e eliminată preponderent prin urinare.

Până aici, totul e relativ în regulă. Însă atunci când acest du-te vino la baie este însoțit de dureri și usturimi la urinare, febră și dureri abdominale, stare generală de rău, urină închisă la culoare, poate chiar scurgeri de secreții purulente, deja vorbim despre o infecție urinară. Poate fi cistită sau anexită (două afecțiuni diferite). Anexita, sau răceala la ovare, este o infecție a ovarelor și a trompelor uterine. Este frecventă mai ales iarna, apare ca urmare a expunerii îndelungate la frig sau în urma unui contact sexual neprotejat, a spălăturilor vaginale care favorizează pătrunderea bacteriilor. Cistita este o inflamație a vezicii urinare ca urmare a pătrunderii bacteriilor prin uretră (canalul prin care este eliminată urina).

În ambele cazuri, este nevoie de tratament cu antibiotice. Despre cele de sinteză se știe că au efecte adverse, bacteriile pot dezvolta rezistențătinctura din plante la ele, mai ales când infecțiile sunt repetate. Ca să nu mai vorbim de faptul că scad și mai mult imunitatea, ceea ce cauzează un cerc vicios. Nu la fel se întâmplă dacă apelezi la antibiotice naturale, pe bază de uleiuri esențiale. Sunt eficiente, tratează un spectru larg de bacterii, nu dau dependență și nu au efecte adverse. Un ulei recomandat este uleiul de cimbru. Se administrează câte cinci picături, de două ori pe zi, diluat în 100 ml de apă. Se bea pe stomacul gol, durata tratamentului fiind de două săptămâni. De asemenea, uleiul de arbore de ceai este un antibiotic puternic, ce distruge bacteria E. coli, răspunzătoare de infecțiile urinare. Acest ulei se administrează ca și cel de cimbru. Tinctura de ienupăr are și ea un efect antibiotic puternic, cu spectru larg, plus un efect diuretic. Se administrează 3-5 lingurițe pe zi, diluate într-o jumătate de pahar de apă. E bine să urmezi acest tratament până la trei săptămâni, chiar dacă pari complet vindecată, pentru a evita recidivarea.

În toată această perioadă, bea multe lichide, în special ceaiuri cu efect diuretic și de întărire a imunității. Coada calului este o plantă medicinală care susţine funcţia excretorie a rinichilor şi tratează cistitele, are efect diuretic, antiseptic, remineralizant. Poţi să bei până la trei ceaiuri pe zi, însă poţi să faci şi băi locale. Atât extern, cât şi intern, mai poţi folosi ceaiuri de sunătoare, gălbenele şi muşeţel, care au acţiune antiinflamatoare, antiseptică, antimicrobiană.

Pentru a preveni toate aceste probleme, ai grijă să te îmbraci bine, să eviți fustele și hainele prea subțiri pe timp de iarnă, să îți păstrezi imunitatea ridicată printr-o alimentație sănătoasă, echilibrată, prin evitarea stresului, odihnă și sport.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri