Publicat la:
2022-03-10
Vizualizari:
742
Comentarii:
0
În perioada celor 9 luni de sarcină, riscul de a contacta o viroză respiratorie este mai mare. Cauza: slăbirea sistemului imunitar. El funcţionează la nivel redus pentru a împiedica organismul să respingă sarcina, ceea ce e normal, însă, din această cauză, viitoarea mămică este mai vulnerabilă în fața virusurilor de răceală și gripă. Odată contactată boala, ea nu poate fi tratată cu medicamentele clasice. Chiar și lista remediilor pe bază de plante este limitată. Totuși, ai la dispoziție câteva modalități simple și eficiente pentru a scăpa de boală.
- În primul rând este foarte important să bei cât mai multe ceaiuri medicinale, din lista de plante permise. Ele vin să suplinească lichidele pierdute prin transpirație, fluidifică secrețiile bronșice, calmează iritația gâtului și tratează tusea.
- Remediile din plante. Pentru un efect mai intens, ceaiurile pot fi completate cu siropuri și capsule antivirale, special create pentru femei însărcinate și mămici care alăptează. Au acțiune expectorantă și antiinflamatoare, ajutând în caz de tuse și durere în gât, antifebrilă, antivirală, de stimulare a imunității.
- Pentru tratarea durerilor în gât şi ameliorarea tusei, mai poți apela la un remediu vechi – gargara cu apă sărată. Tot picături cu apă și sare poți să-ți pui în nas, dacă e înfundat.
- Alimentația. Include în meniul tău ceapă, usturoi, hrean, ridiche neagră, sucuri naturale de citrice, legume bogate în vitamina C și supe calde, care au efect antiviral şi, în plus, întăresc organismul.
- Pentru a-ți desfunda nasul, poţi să faci inhalaţii cu aburi, însă fără să stai cu totul în cada cu apă fierbinte, pentru a nu supraîncălzi corpul. Mai bine îţi ţii capul sub un prosop, deasupra vasului cu apă.
- Pe lângă tratament și grija la alimentație, e important să nu depui efort crescut și să nu tragi de tine ca într-o zi obișnuită, la serviciu. Ideal este să iei o pauză ca să dai organismului șansa să se refacă. Dormi cât se poate de mult, noaptea, iar pe timpul zilei, dacă simți nevoia să te întinzi în pat, ascultă-ți corpul! Treburile mai puțin urgente și importate pot fi făcute peste câteva zile, când te mai pui pe picioare.
- Dacă simptomele sunt mai supărătoare, dacă nici măcar nu e răceală, ci e gripă, vorbește cu medicul tău și stabiliți împreună schema de tratament.