facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-06-30
Vizualizari: 1272
Comentarii: 0
Cum tratezi anemia la copii

Mare atenție la meniul zilnic al copilului tău! Trebuie să fie cât mai variat, cu toată gama de vitamine și minerale. Dintre acestea, fierul este deosebit de important. El ajută la dezvoltarea creierului, construirea oaselor și musculaturii, asigură calitatea sângelui și oxigenarea organismului. Copiii, fiind în perioada de creștere și dezvoltare, au mare nevoie de fier, iar lipsa lui predispune la anemie.

Potrivit statisticilor, 40% dintre copiii sub 5 ani și 1 din 4 copii de vârstă școlară suferă de anemia feriprivă, dată de lipsa de fier din organism. Este cea mai frecventă deficiență nutrițională întâlnită la copii și, netratată, poate fi periculoasă. Când nivelul fierului este redus, scade și numărul globulelor roșii, astfel că oxigenarea celulelor nu se mai produce corespunzător. Așa apar durerile de cap, slăbiciunea musculară, oboseala. Pofta de mâncare scade și ea, la fel și atenția și capacitatea de concentrare, iar randamentul școlar al copilului este redus. Copiii anemici sunt mai vulnerabili la infecții respiratorii și digestive, iar în timp poate fi afectată chiar și dezvoltarea cerebrală. Dacă cel mic prezintă simptomele de mai sus, iar analizele arată o lipsă de fier în organism, ia urgent măsuri!

Problema se poate remedia prin alimentație. Dă-i copilului alimente care conțin fier, printre acestea amintim: pește gras, ouă, ficat de pasăre, linte, humus, fasole, mazăre, spanac, orez, cereale integrale, sfeclă, nuci, fructe uscate precum smochine, caise, stafide etc. Pentru ca fierul să fie mai bine absorbit, este nevoie și de un aport de vitamina C, care se găsește în citrice, fructe de pădure, kiwi, pătrunjel. În plus, vitamina C îi crește imunitatea și îi întărește organismul.

Alt remediu din natură pentru anemie este ceaiul de urzică. Această plantă conține flavonoide, vitamine, aminoacizi și săruri minerale, fiind recomandată în anemie și astenie. Dă-i câte două căni de ceai pe zi și îndulcește-l cu miere! Chiar este indicat să-i dai celui mic câte o linguriță de miere în fiecare dimineață pentru că este bogată în fier, cupru și magneziu, care ajută la producerea hemoglobinei. O altă băutură care crește numărul globulelor roșii și pune pe picioare un copil anemic este sucul de morcov.

Fierul este necesar copiilor încă din primele luni de viață. Laptele matern le asigură, în mod normal, doza zilnică de fier, iar dacă îți hrănești bebelușul cu formulă de lapte, optează pentru un produs îmbogățit cu acest mineral. Odată cu începerea diversificării, asigură-te că micuțul tău primește cel puțin două alimente bogate în fier pe zi.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri