facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-08-26
Vizualizari: 1985
Comentarii: 0
Cum tratăm corect otita

După o vară în care ne-am bălăcit în voie la piscină sau în mare, am stat în bătaia aerului condiționat și am apelat mult mai des la bețișoare pentru a ne curăța urechile, sunt mari șanse ca acum să ne fi ales cu otită. Este o infecție bacteriană neplăcută care, pe lângă faptul că dă dureri și disconfort, poate fi și periculoasă dacă nu o tratăm corect.

Este de mai multe tipuriantibacterian natural

Otita reprezintă inflamația urechii și, în funcție de localizare, e de trei tipuri: externă, medie și internă. Dacă ultima e mai rară, otita medie e cea mai frecventă, în special în rândul copiilor mici. Apare și la adulți, în cadrul răcelilor incorect tratate, putând avea o cauză bacteriană sau, mai rar, virală. Cea de natură virală are simptome mai blânde (senzație de înfundare, durere ușoară sau medie, scădere ușoară a auzului), însă dacă e de natură bacteriană, durerea e intensă, deseori pulsatilă, apare febra, iar urechea e înfundată semnificativ. În cazul otitei externe, inflamația e vizibilă la exterior. Apare în special vara și e cauzată de înot, de spălatul incorect, de anumite substanțe care agresează pielea, precum și de bețișoarele auriculare. Toate acestea favorizează dezvoltarea și înmulțirea bacteriilor.

Nu dai greș cu tratamentul natural

Netratată la timp și corect, otita dă complicații și este principala cauză a pierderii auzului. Cum o tratăm? Cu analgezice (pentru calmarea durerii), cu antipiretice (pentru scăderea febrei) și cu antibiotice (pentru stoparea infecțiilor cauzate de bacterii). Antibioticele de sinteză vin cu riscuri pentru că generează sensibilități și efecte adverse, însă cu cele naturale nu vei da niciodată greș. Ele sunt pe bază de uleiuri esențiale, remedii deosebit de puternice și eficiente. În caz de infecții ORL, cum e otita, recomandăm capsulele moi Biomicin Forte ce conțin uleiurile de cimbru și cuișoare, sau cimbru și tea tree. De asemenea, aceste uleiuri se pot folosi și sub formă de soluție otică, diluată în ulei gras (5 picături de soluție în 10 ml de ulei gras), ori se pot administra intern, în miere (cantitate ce variază în funcție de vârstă). Un alt antibiotic natural este tinctura de propolis, care se administrează atât intern, cât și extern, sub formă diluată.

Copiilor de până în trei ani li se vor da ceaiuri de tei, de soc sau măceșe, iar în camera lor ar fi bine să pui o lampă de aromaterapie cu ulei de pin, lavandă sau tea tree, pentru efectul antiseptic, calmant și de ușurare a respirației. Pentru copiii între 3 și 5 ani se pot administra uleiuri esențiale blânde cu efect antibiotic (cuișoare, pin, tea tree).

Stilul de viață în tratamentul otitei

Pe toată durata tratamentului e recomandat să eviți înotul, să te ferești de umezeală, de vânt, de curent, și să amâni o vreme zborul cu avionul. Pe lângă tratamentul medicamentos, trebuie să te hidratezi mai bine, să te odihnești și să consumi mai multe fructe și legume care întăresc imunitatea. Ai nevoie de toate acestea pentru a ajuta organismul să lupte cu infecția.

Cum previi această afecțiune

Atât timp cât cunoști factorii de risc ai otitei, cel mai bine, pe viitor, este să-i previi. Evită folosirea în exces a bețișoarelor de urechi – la ele poți apela doar pentru curățarea pavilionului și a celorlalte părți externe ale urechii. În rest, doar apă și un prosop moale, sau o dischetă de bumbac. Tratează corect răcelile și gripa, fă inhalații cu aburi și menține-ți căile nazale curățate, pentru a preveni acumularea de secreții, și întărește-ți imunitatea.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri