V-ați întrebat de ce răcim mai des în sezonul rece? Nu frigul este neapărat cauza îmbolnăvirilor, ci faptul că în timpul lunilor cu temperaturi scăzute stăm mai mult la interior, petrecem timp în colectivități și astfel crește foarte mult riscul de contagiune.
Ce puteți face totuși să preveniți îmbolnăvirea voastră, dar și a celorlalți din jur? Există câteva reguli care vă pot ajuta să scăpați întregul sezon de viroze și gripe.
• În primul rând, evitați contactul cu alte persoane care par să aibă simptome de răceală sau gripă. Fie că sunt colegi de serviciu, prieteni care vă invită în vizită sau pur și simplu vecini de scaun în autobuz, păstrați distanța față de ei, dacă observați că sunt „virusați”. În cazul în care aveți copii care merg la școală, învățați-i și pe ei aceeași conduită.
• Evitați locurile aglomerate. Dacă nu este posibil, încercați să purtați mască.
• Virusurile se transmit în principal pe cale aeriană, prin aerosolii inhalați. O a doua cale este prin contact direct, adică prin atingerea suprafețelor contaminate și ducerea mâinilor murdare la nas, ochi și la gură. Așadar, e absolut necesar să păstrați igiena personală prin spălarea şi dezinfectarea frecventă a mâinilor.
• Obișnuiți-vă să nu vă mai duceți mâinile la față atunci când sunteți pe stradă, prin magazine, după ce ați atins lucruri la comun cu alte persoane. Oricum, purtați în permanență la voi, în buzunar, un gel dezinfectant.
• De asemenea, ajută enorm să aveți la voi un dezinfectant al căilor aeriene. Spre exemplu, sticluța cu roll on Biosept nazal conține uleiuri esențiale din 10 plante, cu acțiune antivirală și antibacteriană. Odată inhalat, acest mix de uleiuri distruge posibilele virusuri ajunse în căile aeriene, nu le lasă să se multiplice și să vă îmbolnăvească.
• Același efect îl au și comprimatele de supt Biosept plus: oferă protecție împotriva virusurilor care au pătruns pe cale bucală, dezinfectează gâtul, având un puternic efect antiviral, antiinflamator local, antibacterian. Astfel, virusul este distrus „din fașă”, înainte de a-și produce efectele.
• Întăriți-vă imunitatea pentru a ajuta organismul să lupte cu microorganismele patogene cu care intră în contact. Pentru asta, consumați alimente cu un conținut bogat în vitamina C, mâncați sănătos, echilibrat, și apelați din când în când la suplimente alimentare naturale: ceaiuri, siropuri, capsule cu ciuperci medicinale sau cu plante.
• Evitați fumatul şi consumul de alcool, pentru că acestea scad capacitatea de apărare a organismului.
• Dormiți bine, evitați stresul și faceți mai mult sport. Chiar și 30 de minute de mișcare moderată la 2-3 zile sunt suficiente pentru un stil de viață sănătos și un sistem imunitar satisfăcător.