×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cum te protejezi de infecțiile urinare pe timp de vară

Articole

Ai observat cumva că vara ești mai sensibilă în fața infecțiilor urinare și că le faci mai des? Nu ești singura. Potrivit studiilor, incidența infecțiilor urinare crește cu 45% în lunile de vară față de alte perioade ale anului. Sunt mai multe explicații, dar și câteva recomandări utile pentru a le preveni sau trata în siguranță.

De ce apar mai ușor infecțiile urinare în sezonul cald?

  • Deshidratarea este una dintre cauze. Vara transpiri mai mult și, dacă nu bei multe lichide, în vezica urinară stagnează și se multiplică bacteriile.
  • Tot căldura favorizează transpirația în zona intimă, iar dacă petrecem mult timp pe scaun, la birou, sau pe drumuri, în mașină, umezeala crește și ea riscul de a dezvolta o candidoză. E recomandat să porți lenjerie de bumbac și să eviți dantelele sau alte materiale sintetice.
  • Vara, în zilele petrecute la mare sau la piscină, înotul în apă rece și slipul de baie ud pe care îl ții pe tine ore în șir favorizează înmulțirea bacteriilor. E bine să ai schimburi curate și uscate pentru a limita timpul petrecut în costumul de baie.
  • Un alt lucru pe care îl faci mai frecvent vara, în vacanțele pe litoral, este să folosești absorbante interne. Însă acestea conţin substanţe chimice care pot duce la apariţia inflamaţiilor şi favorizează infecţiile urinare. Încearcă să le foloseşti doar în orele în care stai la plajă, iar în restul timpului foloseşte absorbante externe. Schimbă-le la cel mult 4 ore.

Cum previi infecțiile urinare pe timp de vară?

  • efect impotriva bacteriilor de la nivel urinarTotul ține, în primul rând, de grija la igienă. Atenție când folosești toaletele publice, spală-te pe mâini nu doar după, ci și înainte de a merge la toaletă, poartă haine lejere, din materiale naturale și nu abuza de șervețelele umede antibacteriene pentru igiena intimă. Medicii nu au o părere prea bună despre ele pentru că pot distruge flora bacteriană normală, iar zona intimă devine predispusă infecţiilor. Şerveţele umede pentru bebeluşi se pare că sunt cele mai inofensive în situaţiile în care nu ai apă la-ndemână.
  • Al doilea sfat important este să te hidratezi cât poți de mult. Bea ceaiuri Diurosept cu efect diuretic din ienupăr, frunze de merișor, muguri de plop, care reduc numărul de bacterii de la nivelul tractului urinar și împiedică dezvoltarea lor. Ceaiul de codițe de cireșe este un diuretic natural, antiinflamator şi astringent, fiind recomandat în mai multe afecţiuni ale căilor urinare. Nu strică să-l bei şi preventiv, de câte ori ai ocazia, deoarece susţine buna funcţionare a rinichilor. Coada calului este o altă plantă care susține funcția excretorie a rinichilor și tratează cistitele, are efect diuretic, antiseptic, remineralizant. Mai poți include în dieta ta zilnică ceaiuri Ginosept din plante care pur și simplu ajută la menținerea microflorei vaginale normale (gălbenele, mușețel, sunătoare, crețișoară, șerlai).

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.