facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-04-18
Vizualizari: 466
Comentarii: 0
Cum te poți bucura de bunătățile de Paște fără să te îngrași

Ca în fiecare an, de Paște, ne vom umple mesele cu drob, friptură și stufat de miel, cu ouă roșii, salată de boeuf și cozonaci. Timp de câteva zile, cu toții vom dori să ne bucurăm de mâncare și relaxare, fără să mai auzim de diete și restricții. Cum putem face asta fără să ne trezim, ulterior, cu câteva kilograme în plus pe cântar? Simplu: ținând cont de câteva recomandări simple.

În primul rând, dacă ai ținut post, fă ușor trecerea de la vegetale la carne și la mâncăruri grele. Adaptarea organismului se face progresiv, cu cantități mici, distribuite la mai multe mese. Încearcă să nu combini în aceeași farfurie toate tipurile de proteine animale (și carne, și ouă, și brânzeturi/lactate), pentru că vor apărea serioase probleme digestive.

reduce colesterolul

Nu găti cantități impresionante de mâncare! Te vei simți obligat să le termini, pentru că e păcat să arunci mâncarea, nu-i așa?!

La reuniunile de familie sau dacă ești gazdă, musafir, iar masa festivă este compusă din mai multe feluri de mâncare, e important să faci alegerile bune. Poți opta pentru un aperitiv ușor cu legume crude și un fel principal, iar desertul și alcoolul să fie mutate la gustarea de după-amiază, câteva ore mai târziu.

Nu „ciuguli” cât e ziua de lungă! Respectă cele trei mese principale și 1-2 gustări pe zi. Dacă ai ține-o trei zile într-un festin culinar, cu siguranță se va vedea pe cântar.

Este sănătoasă carnea de miel? Nutriționiștii spun că are un nivel nutrițional ridicat, că e bogată în proteine de bună calitate, dar și în grăsimi. Ideal e să o preparăm la cuptor, fără ulei, și să o mâncăm alături de o salată cu ceapă verde, spanac, ridichi. Astfel, devine mai ușor de digerat.

Nu te abate de la ritualul de zi cu zi. Dacă te-ai obișnuit să mănânci la anumite ore, anumite cantități, să faci zilnic sport, e bine să respecți și în perioada sărbătorilor pascale aceleași obiceiuri. Nu zice nimeni să ții diete, poți să guști din toate bunătățile, dar cu măsură, în porții mici, echilibrate.

„Greșelile” alimentare și excepțiile se fac în prima parte a zilei. Atunci poți mânca și deserturile preferate.

În toată această perioadă, dar și după, de mare ajutor pentru siluetă ar fi remediile din plante „experte” în controlul apetitului, în purificare/drenaj și în arderea grăsimilor. Vor contrabalansa un pic aportul de calorii. Astfel, printre mesele copioase de Paște, mai bea și un ceai care susține tranzitul, ține aproape capsulele din plante care reduc pofta de mâncare și dau o senzație de sațietate, sau plicurile cu mix de plante care ajută la arderea grăsimilor și la reducerea circumferinței taliei.

Fă în continuare mișcare, ieși la plimbare, la un tenis de câmp cu prietenii, la alergat! Vremea e numai bună pentru așa ceva.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri