facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-08-13
Vizualizari: 863
Comentarii: 0
Cum te ferești de infecțiile urinare – reguli de igienă

Infecțiile tractului urinar apar mai mult la femei. De ce? Din cauza anatomiei. Uretra – acel canal care face legătura între vezica urinară și exterior, este mai scurt la femei, iar acest lucru favorizează apariția și înmulțirea rapidă a bacteriilor. De asemenea, orificiul anal e situat în imediata apropiere, ceea ce face ca bacteriile să ajungă ușor în uretră. Știind aceste lucruri, tot ce ne rămâne de făcut este să încercăm să prevenim problemele. Întărirea imunității, dar mai ales regulile de igienă și stilul de viață sunt definitorii.

- Nu amâna nevoia de a merge la toaletă. Urina care stagnează în vezică favorizează înmulțirea bacteriilor.

- Pe timp de vară, statul ore în șir pe scaunul din mașină, din tren, de la birou, crește riscul de a dezvolta o candidoză din cauza faptului că zona genitală nu e aerisită și se formează umezeala.

- Cu toții suntem obișnuiți să ne spălăm pe mâini după ce mergem la toaletă. Dar câți vă spălați înainte? Pentru sănătatea intimă, e mult mai important înainte decât după, pentru a nu te atinge în zona intimă cu mâinile murdare de pe clanțe, butoane de lift, tastatură, portmoneu și orice altceva ai mai atins anterior.

- Șterge-te din față în spate, nu invers, pentru a nu aduce microorganismele din zona anusului în uretră.

- Atenție la toaletele publice! Sunt un focar de mizerie. Nu te așeza niciodată pe colacul vasului de toaletă și ai grijă ce atingi cu mâinile.

- Șervețelele umede intime nu sunt o soluție. La drum, în vacanță, ești tentată să le folosești, însă ele pot distruge flora bacteriană normală, iar zona intimă devine predispusă infecţiilor. Apa și săpunul cu pH neutru sunt cele mai sigure.

- În special în timpul verii, evită pantalonii strâmți, care nu lasă pielea să respire, și lenjeria din material sintetic. Optează pentru bumbac și pentru articole vestimentare lejere.

- Tot vara, la mare, poartă costumul de baie doar pe plajă. Apoi schimbă-te și pune-ți lenjerie curată și uscată. Slipul de baie din poliester și elastan, ud pe deasupra, favorizează înmulțirea bacteriilor. Spală costumul de baie seara, după folosire!

- Reguli de igienă trebuie respectate și înainte, în timpul și după contactul sexual – dușul este obligatoriu. Nu exagera, totuși, făcând spălături vaginale, care distrug flora bacteriană bună.

Preventiv, ține aproape, în casă, un antibiotic natural pe bază de plante medicinale, cum ar fi Biomicin Urinar, la care să apelezi la primele semne de disconfort în zona intimă.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri