facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-03-25
Vizualizari: 1073
Comentarii: 0
Cum se face detoxifierea în funcție de afecțiunile de care suferi

În viața de zi cu zi suntem asaltați de tot felul de toxine: biologice (alimente nesănătoase, cu aditivi, microbi), chimice (din cosmetice, medicamente), dar și fizice (radiații, climat) și psihologice (stresul). Astfel, organismul are din când în când nevoie de ajutor, pentru a se revigora. Pentru asta sunt bune curele de detoxifiere.

Prin detox se îmbunătățește imunitatea, se ameliorează sau dispar problemele nervoase, respiratorii, musculare, hormonale, se elimină din kilogramele în plus, pielea și părul devin mai strălucitoare, scade dependența de cafea, tutun, alcool și chiar de dulciuri, iar starea generală de sănătate se îmbunătățește. Detoxifierea nu poate deveni, totuși, un stil de viață, nu poate fi considerată tratament pentru vreo afecțiuniune, nici cură de slăbire. Ea este un episod de scurtă durată pentru a da un fel de restart organismului. Se realizează pe parcursul a 1-2 până la 8 săptămâni, în funcție de situație.

În varianta scurtă, detoxifierea presupune renunțarea la prăjeli, dulciuri, alcool, alimente intens procesate și grăsimi și orientarea spre salate de crudități, sucuri naturale de sfeclă, țelină, măr, morcov, ghimbir, lămâie și verdețuri, produse apicole și multe ceaiuri din plante cu efect detoxifiant. Pe termen mai lung, de 2-8 săptămâni, cura de detox poate rezolva anumite probleme de sănătate. Amintim câteva, mai jos.

Constipație

Se mizează pe curățarea colonului, cura durând 1-2 luni, în funcție de severitate. Este necesar consumul crescut de lichide (minimum 2 litri pe zi), de ceaiuri cu efect de stimulare a tranzitului (ghimbir, cuișoare, rozmarin), laxativ (frunze de senna, crușin),

capsuleColesterol și trigliceride crescute, afecțiuni hepatice, transaminaze mărite

Atenția este, în acest caz, pe ficat. Cura se face timp de 2 luni, de două ori pe an. Constă într-o alimentație bazată pe legume și fructe proaspete, în stare crudă, alimente bogate în acizi grași omega 3 și 6 (nuci, semințe, avocado, pește), ceaiuri și capsule din plante cu efect hepatoprotector, hepatoregenerator (armurariu, sulfină, cicoare, schisandră), antioxidant (măceșe, cătină, ganoderma), antitoxic (schinduf, noni, gențiană), de stimulare a secreției bilei (păpădie, fenicul, anghinare).

Probleme cu pielea

Atât în cazul afecțiunilor acute, de tip alergii, cât și cronice, de pildă psoriazis, gută, eczeme, e benefică detoxifierea sângelui. Este nevoie de plante cu efect depurativ (brusture, soc, fumăriță), drenor limfatic (păpădie, anghinare, lichen de piatră), antioxidant (ceai verde, măceșe), diuretic (mătase de porumb, trei frați pătați) și antialergic (urzică, sânziene). Poți alege formule de ceaiuri detoxifiante gata preparate, care conțin într-o concentrație optimă toate plantele recomandate.

Afecțiuni cronice

E necesară o detoxifiere completă a organismului, care se face respectând următorii pași: se va începe cu detoxifierea colonului, deoarece colonul este princi­pala poartă de eliminare a materiilor reziduale din corp. Apoi, detoxifierea se realizează asupra ficatului – uzina vie a organismului, următorul organ cheie de neutralizare şi eliminare a substanţelor toxice pe care le ingeram. În final, ne concentrăm atenția pe detoxifierea sângelui care transportă aceste substanţe, "filtrate" ulterior de rinichi, în întregul corp. Această cură completă ar trebui făcută de 2 ori pe an.

În cazul persoanelor sănătoase

Acelea care vor doar să-și curețe corpul de toxine, e suficientă o cură de 1-6 săptămâni cu remedii din plante medicinale cu efect detoxifiant, care să acționeze simultan pe toate cele 3 organe cheie (colon, ficat, sânge).

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri