×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cum se face corect o cură de detoxifiere

Sfaturi Practice

Detoxifierea nu e un moft, nu e o modă, este o necesitate. Ea îmbunătățește imunitatea, ameliorează problemele nervoase, respiratorii, musculare, hormonale, elimină kilogramele în plus, pielea și părul devin mai strălucitoare și catifelate, scade dependența de cafeină, nicotină, alcool, dulciuri și se îmbunătățește aspectul general. Într-un cuvânt, parcă ești alt om! Se face, de preferat, de două ori pe an, la schimbarea de anotimp, pe parcursul a 4-8 săptămâni.

Semne că ai nevoie de o astfel de cură

După o iarnă în care am mâncat numai alimente grele și consistente, după perioada sărbătorilor în care ne-am înfruptat cu de toate, în organismul nostru s-au acumulat toxine. Ele dau probleme digestive (constipaţie, balonare, aciditate, digestie îngreunată, depuneri pe limbă), e afectat sistemul nervos (apar dureri de cap, ameţeli, somnolenţă, oboseală, iritabilitate, agitaţie, stări depresive sau anxioase, lipsa capacitatii de concentrare), sistemul respirator (respiraţia poate fi neplă­cut mirosi­toare), rinichii şi pielea (trans­piraţie cu miros in­tens, apariţia pungilor sub ochi, tensiune ri­di­cată).

E necesară înaintea curei de slăbire

Prin detox, pui, pentru o perioadă, organismul în repaus și nu mai soliciți aşa mult ficatul şi digestia.  În același timp, cureți corpul de toxine, îmbunătățești metabolismul, reglezi tranzitul intestinal, crești imunitatea. Primăvara este momentul ideal pentru a ține o cură de detoxifiere. Natura ne pune la dispoziție toate cele necesare (verdețuri, legume proaspete, plante medicinale). În plus, ea e necesară celor care intenționează ulterior să țină o cură de slăbire, pentru a-i maximiza efectele. Explicația este aceea că produsele pentru arderea grăsimilor din cadrul viitoarei cure de slăbire au un efect de stimulare biliară, iar dacă în corpul tău există deja o încărcătură mare de toxine, căile de eliminare vor fi blocate. Așa vei forța organismul și apar efecte neplăcute. După detoxifiere, absorbția substanțelor active este infinit mai bună, iar metabolismul este activat. Cele două cure nu trebuie confundate. Cea de detoxifiere este un episod de scurtă durată pentru a da un fel de „restart” organismului.

Respectă etapele!

Detoxifierea se începe cu plante cu efect laxativ, de stimulare a tranzitului, pentru a curăța colonul, se introduc apoi remedii antioxidante, hepatoregeneratoare, imunostimulatoare, pentru detoxifierea ficatului, și se continuă cu plante depurative, diuretice, pentru reînnoirea sângelui. Vei evita carnea, prăjelile, alimentele grase, grele, procesate, alcoolul și dulciurile. Trebuie să te axezi pe fructe, legume, verdețuri, sucuri naturale, dar și pe ceaiuri din plante medicinale. Sunt indicate cele cu principii amare care ajută ficatul să elimine toxinele (ceaiul de armurariu, de sulfină, de cicoare, de schisandră, de păpădie, de anghinare), plantele medicinale care stimulează tranzitul (semințele de psyllium, de in, rozmarinul, ghimbirul, frunzele de senna, crușinul) , plante care ajută secreția bilei (fenicul, anghinare, păpădie etc.) și plante care acționează ca drenor limfatic (lichen de piatră, anghinare).

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.