×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cum se administrează corect antibioticele

Articole de Specialitate

Pentru a trata corect infecțiile fără să apară recidive, pentru a produce cât mai puține daune în organism, antibioticele trebuie luate cu cap. Adică administrate conform recomandărilor medicului, la ore fixe și pe durată fixă. Antibioticele naturale, chiar dacă sunt infinit mai bine asimilate și tolerate, fără să producă efecte adverse, sunt totuși tratamente cu o schemă clară de administrare. Nici ele nu se iau după ureche.

Unele medicamente de sinteză se iau o dată la 6 ore, altele la 8, 12 sau la 24 de ore. Asta pentru a se menține un flux constant de substanțe antibiotice în corp și a nu lăsa bacteriile dăunătoare să se „regrupeze”. Ideal este să iei doza de medicament la ora stabilită. Dacă ai uitat, ia-o atunci când îți aduci aminte și continuă schema obișnuită. Însă dacă mai e puțin până la ora la care trebuia oricum să iei următoarea doză, renunță la prima și nu o dubla, deoarece riști efecte secundare. Un alt aspect pe care trebuie să-l iei în calcul este alimentația. Probioticele din lactate sunt bune pentru că îți protejează stomacul în perioada aceasta, însă nu se consumă odată cu pastilele, pentru a nu le diminua efectul, ci la o distanță de 2-3 ore. Durata obișnuită a unui tratament cu antibiotice de sinteză este de 5 până la 10 zile. Nu-l întrerupe dacă boala dă semne de ameliorare, pentru că bacteriile nu au dispărut complet și, pe lângă pericolul de recidivă, apare și rezistența la antibioticele luate până acum.

În cazul antibioticelor naturale, pe bază de uleiuri esențiale din plante, lucrurile sunt puțin mai simple. Și, în același timp, mai sigure și mai eficiente. Se pot administra fără probleme inclusiv copiilor, nu distrug flora intestinală și nu scad imunitatea. Dar, pentru obținerea rezultatului scontat, și ele trebuie administrate potrivit prospectului și în funcție de afecțiunea pe care vrei s-o tratezi. În general, durata unei cure este de 7-14 zile, cu administrare de 3 ori pe zi, înainte de masă. Nu le lua pe termen nedefinit! Fitoterapeuții nu recomandă practica „de trei ori pe zi, toată viața”, pentru că poate genera simptome noi și confuzii diagnostice. De asemenea, trebuie să știi că, dacă urmezi un tratament cu antibiotice de sinteză, poți să iei și în paralel un antibiotic natural care îi va spori efectul primului și va elimina riscul de rezistență la antibioticul clasic.

 

Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.