facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-11-11
Vizualizari: 6622
Comentarii: 0
Cum scazi febra fără riscuri

Vorbim de febră atunci când temperatura corpului depăşeşte 38⁰C şi este asociată cu o stare generală de rău. Nu trebuie neapărat combătută, dacă e o formă uşoară. Febra reprezintă, mai curând, simptomul unei boli, nu o boală în sine, fiind un mijloc de apărare al organismului împotriva bacteriilor şi virusurilor care l-au atacat. Lăsată să-şi urmeze cursul, temperatura ridicată a corpului poate scurta durata bolii. Totuşi, dacă vrei să ameliorezi senzaţiile neplăcute sau dacă febra depăşeşte 39⁰C, poţi recurge la câteva remedii naturale.scade febra

Primul şi cel mai important sfat este să bei multe lichide, pentru a le recupera pe cele pierdute prin transpiraţie. Corpul transpiră mult pentru a se răci, când ai febră, însă câteodată transpiraţia este abundentă şi, pentru a preveni deshidratarea, organismul recurge la blocarea canalelor sudorifice. Acest fapt accentuează senzaţiile neplăcute ale febrei. Atunci trebuie să creşti aportul de lichide. Ceaiurile medicinale sunt cele mai bune tratamente naturiste în acest caz. Cel de tei favorizează transpiraţia, cel de cimbru este antiseptic, iar cel de mușețel diminuează inflamaţia. Poţi să le bei separat sau combinate. De asemenea, ceaiul dinscoarță de salcie conţine compuşi înrudiţi cu aspirina, fiind foarte bun pentru scăderea febrei. Recomandate mai sunt ceaiurile de soc, mentă, ghimbir şi roiniță. De asemenea, mai poţi bea sucuri de fructe proaspăt stoarse, în special de sfeclă şi de morcovi, care sunt hrănitoare şi pline de vitamine.

Să stai sub un morman de pături, încercând să transpiri, nu e o soluţie pentru scăderea febrei. Nu faci decât să lungeşti boala. Stai îmbrăcat lejer, într-o atmosferă plăcută, cu aer proaspăt.

Poţi pune comprese ude, la temperatura camerei (nu reci), pe frunte, ceafă, încheieturi. Schimbă-le când s-au încălzit şi continuă până scade temperatura corpului.

E bine să te adresezi medicului dacă febra a trecut de 39,5⁰C, ai dureri de cap sau abdominale.

Recomandarea Fares: ceai Hapciu – Răceală şi Gripă care scade febra.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri