×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cum scapi mai repede de tusea seacă

Noutăți Fares

Înainte de a lua un sirop sau un ceai pentru tuse, trebuie să știi despre ce fel de tuse e vorba. Este seacă sau productivă? Fiecare are particularitățile ei, prin urmare și tratamentul e diferit.

Tusea productivă este cea „din piept” și are, într-un fel, un rol benefic pentru organism: elimină mucusul acumulat pe căile respiratorii. Tratamentul urmărește fluidizarea secrețiilor bronșice pentru a ușura expectorația. Tusea seacă este cea „din gât”, fără eliminare de mucozități. Ea e iritantă și trebuie „domolită” cât mai repede. În acest caz, avem nevoie de remedii cu efect calmant, sedativ, emolient.

Plantele cu efect calmant, antispasmodic, sunt teiul, scaiul vânăt, plămânărica. Se consumă sub formă de infuzii călduțe, iar dacă adaugi în ele și o linguriță de miere, efectul este amplificat. Iar asta deoarece mierea creează un strat protector pe mucoasa gâtului și calmează iritația. Alte plante sunt benefice pentru rolul lor emolient și vindecător. Ele conțin mucilagii care acționează ca un balsam și reduc iritația mucoaselor. Printre acestea – lemnul dulce, pătlagina, socul, lichenul de piatră. Le găsești în componența siropurilor naturale de tuse sau le poți folosi ca atare, în infuzii. Ceaiul de turmeric calmează și el tusea seacă. În plus, este considerat un antiseptic natural. Se pune o linguriță de praf de turmeric într-o cană, se adaugă apă clocotită, se lasă câteva minute, apoi se strecoară și se adaugă miere. Din aceste ceaiuri se bea câte puțin de-a lungul întregii zile.

Aloe vera este celebră pentru rolul ei vindecător. Poți să-ți prepari în casă un amestec din două frunze de aloe pasate în mașina de tocat și amestecate cu miere. Se administrează câte o linguriță de 2-3 ori pe zi. Atenție că are efect laxativ. Siropul de ridiche neagră este un alt medicament natural care tratează tusea seacă. Se obține scobind o ridiche, punând în ea miere și lăsând-o câteva ore lângă o sursă de căldură. De asemenea, poți să-ți pregătești o băutură calmantă dintr-un pahar cu lapte cald, amestecat cu o linguriță de smântână, una de miere și un gălbenuș. E pansament pentru gâtul iritat de tusea seacă.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.