Articole de Specialitate
 
 

Cum scăpăm de tusea care rămâne după o viroză respiratorie

shutterstock_758656261

Frecvent după o viroză respiratorie, chiar tratată corect, cu remedii naturale – Biosept capsule, Hapciu solubil, putem rămâne cu o tuse sâcâitoare pe care o putem combate tot cu plante medicinale. Avem la dispoziție un ceai cu o formulă complexă și un sirop a cărui eficiență a fost confirmată  în cei peste 20 de ani de utilizare.

 

Ceaiul Plantusin, formula echipei de cercetare Fares, conține plante medicinale (şovârv, cimbru, muguri de pin,  frunze de pătlagină, muguri de plop, rizomi de ghimbir, flori de tei, scaiul vântului,  flori de ciuboţica cucului, cuişoare)  a căror substanțe active combat tusea, calmând mucoasele iritate (sunt emoliente) și în același timp favorizează expectorația fluidificând secrețiile și eliminând spasmul musculaturii netede din căile respiratorii datorită mucilagiilor, saponinelor şi uleiurilor esenţiale din plantele prezente în compoziţia sa.

Carvacrolul şi timolul prezente în cimbru şi şovârv, conferă ceaiului proprietăţi antiseptice, antimicrobiene. De asemenea, mugurii de plop denumiţi şi „propolis vegetal”, au acţiune antibacteriană şi antiinflamatoare. Ciuboţica cucului, pătlagina şi florile de tei datorită mucilagiilor pe care le conţîn formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, fiind utile în tusea iritativă. Scaiul vântului, ghimbirul şi mugurii de pin prezintă acţiune puternic expectorantă şi fluidifiantă a secreţiilor bronhice. Consumul a 3-4 căni de ceai pe zi pe lângă efectul terapeutic realizează și hidratarea atât de necesară pentru a combate tusea.

 

Siropul Plantusin și-a demonstrat eficiența  terapeutică prin  ameliorarea tusei până la rezolvarea completă a acesteia  la tot lotul de pacienți  evaluați în maxim 12 zile.

De asemenea cercetătorii au arătat că pătlagina reduce tusea cu 69% prin mucilagiile din compoziţia să, iar în combinaţie cu mugurii de pin, cimbrişorul, florile de tei şi scaiul vântului produce un efect mai intens eficient atât în tusea seacă, cât şi cea uscată.

Asocierea celor 2 remedii naturale le sporește efectul, rezultatul fiind eliminarea tusei reziduale după virozele respiratorii.

Comentarii

Articole recomandate
Cum scăpăm de tusea care rămâne după o viroză respiratorie

Ceaiurile calde – țin frigul la distanță

Ceaiurile – remedii cunoscute din toate timpurile sunt benefice în aproape toate situațiile,  fie că ne simțim bine și dorim să prevenim un disconfort, dar mai ales atunci când suntem răciți și dorim să înfruntăm o răceală, dar și pentru alte afecțiuni.  Ceaiurile din plante medicinale elimină balonarea, normalizează tranzitul

citește mai departe

 
Cum scăpăm de tusea care rămâne după o viroză respiratorie

Bebe Biosept – o alternativă naturală eficientă în combaterea virozelor respiratorii

Preocuparea pentru sănătatea bebelușilor este o prioritate. Cu toate că  afară este soare, totuși suntem în anotimpul iarnă și riscul unor viroze respiratorii poate fi chiar mai mare. Un strănut, nasul înfundat și/sau starea febrilă determină părinții să apeleze nejustificat la medicamente de sinteză care afectează flora inte

citește mai departe

 
Cum scăpăm de tusea care rămâne după o viroză respiratorie

Un remediu natural eficient – Ovulele Ginosept

Utilizarea frecventă a anticoncepționalelor, piscinele cu jacuzii sau îmbrăcămintea nu întotdeauna adecvată anotimpului, favorizează apariția inflamației la nivelul aparatului genital feminin. Simptomele care anunță apariția inflamației sunt jena dureroasă la nivelul micului bazin (abdomen inferior) și leucoreea. În această sit

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!