facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-10-15
Vizualizari: 796
Comentarii: 0
Cum să-ți scazi tensiunea fără diete și tratament

Soluția naturală pentru o mulțime de probleme de sănătate nu se află nici la farmacie, nici în spitale și clinici medicale, ci într-un loc spre care mulți dintre noi am uitat să ne îndreptăm – afară, în natură. Plantele, copacii, mireasma florilor, adierea vântului au efecte miraculoase asupra creierului, combat stresul, normalizează tensiunea arterială, întăresc imunitatea.

Suferi de hipertensiune, dureri de cap, insomnii, anxietate și stres? Petrece o zi în natură și vei vedea, la sfârșitul ei, cât de bine te simți! Plimbă-te prin parc, prin pădure, fă o drumeție pe munte, ascultă râul și ploaia, admiră florile, firul ierbii, respiră aer curat! Toate acestea sunt adevărate terapii cu efecte incredibile asupra sănătății. Ba chiar ai putea îmbrățișa un copac. Acțiunea este recomandată inclusiv de medici și poartă numele de dendroterapie. Un institut din Marea Britanie a măsurat cu aparatură specială câmpul electromagnetic al copacilor și a aflat că aceștia acumulează energie din interior și au propriul câmp bioenergetic. Ei emit radiații electromagnetice slabe, astfel încât, atunci când îți lipești corpul de un copac, fără să te gândești la nimic, presiunea sanguină se normalizează, se previn și se tratează afecțiunile cardiace. Există cardiologi care chiar prescriu dendroterapia pacienților cu hipertensiune arterială (câteva minute pe zi).

Îmbrățișările în sine, între oameni, au efecte incredibile asupra creierului și a organismului. Alte studii au arătat că ele reduc nivelul stresului și al durerii, normalizează bătăile inimii și scad tensiunea arterială. Chiar și simpla ținere de mână, pentru 10 minute, a partenerului crește sentimentul de siguranță și încredere. Alte cercetări au demonstrat că și mângâierea animalului de companie poate fi utilă pentru scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de cortizol din organism, datorită sentimentului de relaxare, de plăcere.

Apoi, nu degeaba aromaterapia este o metodă de tratament cu atât de mare succes. Inhalațiile de uleiuri esențiale sau pur și simplu de aer proaspăt, de miros de brad, de pin, de flori de tei sau de  lavandă, ne pot crea o stare de bine, de liniște, care scade stresul și tensiunea. Tot pentru hipertensivi, mișcarea ușoară în natură (alergat, mers cu bicicleta), un masaj cu uleiuri esențiale, la sfârșitul zilei (se spune că masarea ușoară a liniei care începe de la lobul urechii și se termină la jumătatea claviculei scade tensiunea) sunt alte metode de tratament fără efecte adverse, fără prescripție medicală, pentru care nu trebuie să scoți niciun ban din buzunar.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri