facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-08-07
Vizualizari: 2840
Comentarii: 0
Cum să-ți prepari în casă propriul gel pentru igiena intimă

Mare atenţie la ce săpunuri şi geluri de curăţare intimă foloseşti! Ce e bun pentru corp sau pentru faţă poate afecta echilibrul florei vaginale, iar de aici până la candidoze e doar un pas. În magazine există produse speciale pentru igiena intimă, însă dacă vrei ceva 100% natural, fără chimicale, poţi să-ţi prepari şi tu unele în casă.

Zona intimă este una sensibilă, cu un pH între 3,5 şi 4,5 şi o floră specifică, ce conține milioane de bacterii. Nu te speria, sunt bacterii bune menite să te protejeze de cele rele. Această floră, însă, poate fi uşor dereglată. Nerespectarea anumitor reguli de igienă, dușurile interne sau folosirea unor cosmetice agresive, purtarea lenjeriei intime din material sintetic, un tratament cu antibiotice sau chiar alimentaţia, toate acestea pot perturba flora intimă. În acest caz, limitează folosirea săpunurilor obişnuite şi prepară-ți chiar tu, în casă, un produs de curăţare natural. Menține igiena și, în plus, ajută la vindecarea afecțiunii. Poți să-l folosești oricând, preventiv. Iată care sunt cele mai bune ingrediente.

- Aloe vera

Taie pe lungime o frunză de aloe vera, adună gelul și diluează-l într-o cană cu apă. Folosește soluția ca gel de curățare intimă, iar dacă suferi de uscăciune în acea zonă, aloe vera hidratează și lubrifiază țesutul.

- Iaurtul

Știai că flora vaginală este formată din bacterii precum lactobacillus, care fac parte din aceeași familie cu bacteriile folosite la fabricarea iaurtului? Tocmai de aceea, iaurtul simplu ajută la menținerea acidității naturale a vaginului, fiind un remediu natural foarte eficient pentru curățarea zonei intime, îndepărtarea mirosului neplăcut și pentru menținerea florei vaginale în echilibru. Aplică iaurt natural, făcut în casă, direct pe zona intimă, lasă-l să acționeze 30-60 de minute, apoi clătește.

- Bicarbonatul de sodiu

Ajută la echilibrarea nivelului pH-ului și reduce orice fel de miros neplăcut. Adaugă o cană de bicarbonat de sodiu în cadă, când faci baie, și stai în apă cel puțin 20 de minute.

- Uleiurile esențiale. Curăță și împrospătează mai bine decât orice produs din comerț. Ai mai multe opțiuni: poți folosi ulei esențial de mușețel sau de lavandă sau de ti-tree. Combină 5-10 picături dintr-un astfel de ulei cu un pahar de apă și clătește zona intimă după ce ai făcut baie.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri