facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-10-03
Vizualizari: 437
Comentarii: 0
Cum să-ți întărești corect imunitatea: ce remedii naturiste să iei, ce să faci

De ce unii răcesc foarte des și alții deloc? De ce faci infecții urinare, herpes, viroze care se vindecă greu? Află că totul ține de imunitate! Ea nu te ferește de contactul cu virusurile și bacteriile, însă ține loc de scut în fața lor și nu le lasă să producă infecții în organism. Așadar, dacă vrei să fii ferit de boli, acordă mai multă atenție sistemului imunitar, prevenției! Specialiștii Fares îți spun cum se întărește corect imunitatea, ce schimbări e bine să faci și la ce remedii naturiste poți apela.

 

Ce rol are sistemul imunitar

Sistemul imunitar este cel care ne protejează de infecții și boli. El poate identifica organismele străine care pătrund în organism (bacterii, virusuri, fungi) și se activează pentru a le distruge înainte ca acestea să producă infecții. Apoi, după ce a fost expus la un patogen pe care l-a învins, sistemul imunitar poate dezvolta o memorie imunitară. Asta înseamnă că, dacă același patogen reapare în organism, sistemul imunitar va ști cum să lupte mai rapid și mai eficient împotriva lui.

 

Factori care afectează imunitatea

Imunitatea variază de-a lungul vieții. E influențată de alimentație, de stilul de viață, de problemele de sănătate de care suferim la un moment dat. Poate fi slăbită de: stres, de insomnii sau odihnă insuficientă, de hrana de proastă calitate, săracă în nutrienți, de sedentarism, de fumat, consum de alcool sau de administrarea anumitor medicamente. Boli precum hipertensiunea, diabetul sau cancerul scad și ele imunitatea.

 

Semne că ai imunitatea scăzută

Poți suspecta că sistemul tău imunitar este slăbit dacă răcești des și te vindeci greu, faci infecții urinare repetate, îți apare herpes, ai candidoze bucale sau genitale, te simți obosit, epuizat. Sunt semnale că bariera de apărare a organismului tău este jos și trebuie să iei rapid măsuri. Imunitatea se mai poate măsura prin analize de laborator, mai exact, printr-un test numit imunogramă, care depistează cantitatea de anticorpi din sânge.

 

Cum se întărește imunitatea – schimbări ale stilului de viațăprotejeaza sistemul imunitar

Trebuie să știi că imunitatea nu se întărește de pe o zi pe alta, cu vreo pastilă-minune, ci în decurs de câteva luni. Perioada variază de la om la om, în funcție de vârstă, de problemele de sănătate de care suferă fiecare, de stilul de viață avut până acum. În principiu, pentru întărirea imunității, este necesar să faci următoarele schimbări:

·       Mănâncă sănătos

Mulți cred că mâncarea sănătoasă e un lux. Greșit! Nu e nevoie să cumperi doar produse la raionul BIO, doar somon, caviar, trufe sau miere de manuka pentru a considera că mânânci sănătos. Trebuie doar să ai un stil alimentar echilibrat, ordonat. Evită fast-food-ul, patiseriile, dulciurile, prăjelile, chips-urile și ronțănelele excesiv procesate, pline de găsimi, E-uri și calorii goale, fără aport nutritiv. Orientează-te, în schimb, spre lactate, ouă, carne slabă, spre legumele și fructele de sezon, care se găsesc din abundență în piețe. Poți găti din ele o mulțime de preparate mult mai ieftine și mult mai sănătoase.

·       Odihnește-te mai mult

Somnul de calitate face minuni, îți dă putere, întărește imunitatea și te ajută să funcționezi mai bine în fiecare zi. Așadar, nu pierde nopțile inutil și asigură-te că dormi 7-8 ore pe noapte. Dacă suferi de insomnii și nu reușești să dormi, apelează la remedii naturiste pentru somn.

·       Încearcă să reduci stresul

Stresul este unul dintre cei mai mari dușmani ai imunității. Numeroase studii au arătat că, în prezența stresului, se secretă în exces cortizol, un hormon care suprimă funcția sistemului imunitar. Și împotriva stresului există remedii naturiste de ajutor. Fitoterapeuții Fares au creat gama Distonoplant, care conține capsule, ceaiuri și uleiuri esențiale din plante cu efect calmant, anxiolitic, adaptogen.

·       Fă sport

Mișcarea moderată, dar regulată, în special cea făcută în aer liber, tonifică și revigorează organismul, oxigenează creierul, reduce stresul și ne dă o stare de bine generală. E esențială și pentru întărirea imunității.

·       Nu lua antibiotice după ureche

Acestea sunt toxice pentru ficat și scad imunitatea pentru că dereglează flora intestinală. Astfel, predispun la candidoze, la afecțiuni digestive și la infecții. Antibioticele de sinteză se iau doar la recomandarea medicului și doar cu protecție gastrică. O alternativă mult mai bună o reprezintă antibioticele naturale, pe bază de uleiuri esențiale, căci nu au aceste efecte adverse. La Fares, avem gama de antibiotice naturale Biomicin.

·       Mai multă atenție la igienă

Eficiența cu care răspunde sistemul imunitar, atunci când intri în contact cu agenții patogeni, depinde și de cantitatea acestora. Cu cât sunt mai mulți, cu atât lupta e mai grea. Astfel, înceacă să reduci expunerea la virusuri și microbi. Pentru asta, evită aglomerația, spală-te des pe mâini, nu duce mâinile murdare la nas și la gură, mai ales atunci când ești pe stradă sau în locuri publice, spală bine fructele și legumele înainte de a le consuma, aerisește des încăperea în care stai.

 

Cum se întărește imunitatea – cura cu remedii naturiste

Pe lângă micile schimbări ale stilului de viață, ajută enorm o cură cu remedii naturiste pentru întărirea imunității. Sunt suplimente alimentare pe bază de plante, combinate cu produse ale stupului, cu vitamine și minerale din surse naturale (C, D3, zinc) sau ciuperci medicinale.

Aceste remedii naturiste pentru imunitate se administrează în cure de 6-8 săptămâni, în doze care variază în funcție de vârstă. Spre exemplu, siropul Imunitate de la Fares se poate administra și copiilor începând cu vârsta de un an. Are un gust plăcut, datorită plantelor din compoziție (echinacea, cătină, soc, ginseng, lichen de piatră, busuioc, scorțișoară, sovârv, astragalus), nu conține conservanți sau arome artificiale. De la șase ani în sus, se pot administra capsulele Imunitate Forte, o formulă complexă ce conține cele mai puternice plante medicinale care întăresc imunitatea.

E important să reții că întărirea imunității este un proces care durează. Cura cu remedii naturiste se ține, de obicei, la începutul sezonului rece, pentru a face față cu bine epidemiilor de răceală și gripă. Apoi, printr-un stil de viață sănătos, e bine să-ți menții imunitatea la parametri optimi pe tot parcursul anului. Este cea mai sigură și mai corectă metodă de prevenție a îmbolnăvirilor!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri