facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-10-07
Vizualizari: 731
Comentarii: 0
Cum previi răceala la serviciu

Recomandări esențiale pentru cei care petrec mult timp în comunitate

Locul de muncă este, în special în sezonul rece, principala sursă de infectare cu virusurile de răceală și gripă, așa cum și școlile și grădinițele sunt surse de infectare pentru copii. Într-un fel, e normal – acestea sunt spații închise, în care petrecem multe ore alături de alte persoane. Însă dacă cei mici nu prea știu, nu prea pot să se protejeze, noi, adulții, avem mai multe șanse. Iată ce ar fi de făcut, la serviciu!

Spală-te pe mâini

Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l faci când ajungi la serviciu, înainte de a-ți atinge biroul, tastatura. Numai gândește-te câte lucruri, la comun cu alte persoane, ai atins în drumul tău spre locul de muncă: butoanele liftului, barele din metrou/autobuz, clanțele ușilor etc.!

biosept

Ține-ți unghiile tăiate cât mai scurt

De obicei, sub unghii se ascund germeni şi bacterii pe care îi poţi băga în gură.

Igienizează-ți periodic biroul

Șterge cu șervețele dezinfectante tastatura, mouse-ul, pixurile și alte obiecte care pot intra în contact cu alte persoane sau chiar cu mâinile tale deja contaminate.

Telefonul mobil

Acesta poate fi cel mai bun cărăuș pentru virusuri și bacterii. Îl scoți din geantă cu mâinile murdare, îl pui pe tot felul de suprafețe... Iar mai grav este că, apoi, îi duci în zona feței când îl folosești. Din aceste motive, curăță-l de mai multe ori pe zi cu șervețele antibacteriene.

Atunci când îți iei apă fierbinte sau rece de la dozatorul comun, nu atinge marginea cănii, pe care îți pui buzele, de mânerul dozatorului. Toată lumea poate face acest lucru. E valabil și cu reumplerea unei sticle de apă.

Aromaterapia

Cum virusurile sunt mai degrabă în aer decât pe suprafețe, multe persoane își țin la birou difuzoare de aromaterapie pentru care folosesc uleiuri esențiale cu efect dezinfectant. Uleiurile se găsesc și în sticluțe cu roll-on Biosept, pe care pur și simplu le pui în dreptul nasului sau le aplici la încheietura mâinii, la baza nasului, chiar și pe mască.

ulei nazal

Gel dezinfectant

Ține aproape un gel dezinfectant Biosept pentru mâini și folosește-l după ce atingi alte birouri sau după ce dai mâna cu vreun coleg. Poate acesta tocmai strănutase și a dus mâna la gură. De asemenea, pe cât posibil, e bine să stai cât mai departe de colegii bolnavi.

Hidratează-te

Cei care obișnuiesc să bea zilnic ceaiuri medicinale au un as în mânecă în lupta cu răcelile de sezon. Infuziile de plante medicinale, combinate cu suc de lămâie și, eventual, cu miere, hidratează mucoasa căilor respiratorii și o ajută să filtreze și să elimine mai ușor germenii. De asemenea, poți ține aproape câteva comprimate naturale de supt Biosept Plus, din plante cu efect antiviral și antiseptic al gurii, gâtului.

Și organismul trebuie ajutat să lupte cu potențialii „invadatori”. Pentru asta, ai mai multă grijă la întărirea imunității. Mănâncă sănătos, mizează pe fructe de pădure (cătină, afine, aronia, merișoare) combinate cu miere, pe ceaiuri din plante și fructe vitaminizante, pe legume pline de minerale/vitamine, pe probiotice și proteine slabe. Tot pentru o imunitate puternică e bine să faci sport, să dormi atât cât ai nevoie, să încerci să nu te stresezi. Dacă nu prea reușești, apelează la suplimente alimentare cu plante, vitamine și minerale care susțin imunitatea.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri