Ficatul este unul dintre cele mai mari organe ale corpului și cel mai complex din punct de vedere metabolic. Îndeplinește multiple funcții și este responsabil de sănătatea generală a organismului. Ficatul este „uzina vie” unde se sintetizează substanțe esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru.
Este în același timp un filtru pentru organism. Neutralizează și elimină toxine, metabolizează medicamentele și alcoolul.
Protejarea ficatului este necesară în primul rând pentru a nu-l suprasolicita și a nu permite îmbolnavirea lui, de asemenea este necesară și în multe afecțiuni extrahepatice unde se administrează medicamente în mod cronic; pe lângă protecție, regenerarea celulelor afectate este cea care favorizează buna lui funcționare.
Oboseala, jena în partea dreptă a abdomenului (hipocondru drept), lipsa apetitului, balonare, uneori scădere în greutate sunt semne care ne spun să investigăm ficatul; transaminazele crescute, modificarile de omogenitate și dimensiune apărute la ecografie, sunt relevante pentru o suferință hepatică
Ce se poate face?
Pe lânga un stil de viață cât mai sănătos, hepatoprotecția se realizează cu remedii din plante medicinale. Acestea pot constitui atât alternativa curativă cât și preventivă pentru steatoza hepatică (încărcarea grasă a ficatului).
Hepatofit capsule, formula complexă care asociază extract de fructe de armurariu, fructe de schisandra, anghinare, rostopască, rădăcină de păpădie și sulfină reduce procesul inflamator și congestia hepatică, având ca rezultat direct normalizarea transaminazelor. Sunt plante hepatoprotectoare, care ajută și regenerarea celulelor hepatică, împiedicand cronicizarea bolilor de ficat.
Vorbim despre un remediu cu eficiență terapeutică dovedită în steatoza hepatică; Hepatofit 1 a confirmat acțiunea atât asupra reducerii valorilor transaminazelor, ameliorarea până la normalizare a imaginii ecografice a ficatului steatozic, precum și îmbunatatirea calității vieții pacientilor.
După 3 luni de terapie cu această combinație de plante medicinale simptomatologia a fost absenta la 50% dintre pacinetii cu ficat gras și ameliorată la 45 %.
Imaginea ecografica și transaminazele normalizate la 70% dintre pacienti.
Nu s-au înregistrat reacţii adverse, remediul fiind bine tolerat.