×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cum îţi refaci ficatul obosit

Sfaturi Practice

Dacă suferi de vreo afecţiune a ficatului (hepatită, ciroză, ficat gras, dischinezie biliară etc.), ştii deja că alcoolul îţi este complet interzis. El este cel mai mare duşman al ficatului deoarece este foarte greu de procesat. Dacă într-o seară cu prietenii ai făcut-o lată şi, luat de val, ai atentat la „fructul oprit”, va trebui apoi să-ţi speli păcatele faţă de ficatul tău.

Evident, trebuie să fii mahmur după o astfel de noapte udată cu vin şi bere. Mahmureala apare din cauza unei substanţe rezultate după metabolizarea alcoodetoxifica ficatullului în ficat. Şi mai trebuie să fii deshidratat, deoarece alcoolul este diuretic, iar organismul pierde săruri minerale. Astfel, în primul rând trebuie să te hidratezi. Începe-ţi ziua cu o cană mare din ceaiul tău pentru ficat. Îţi recomandăm ceaiul de armurariu, o plantă medicinală renumită pentru efectul ei hepatoprotector. Ea conţine silimarină, subtanţă care regenerează celulele ficatului şi-i susţine detoxifierea. Alte ceaiuri medicinale cu efect hepatoprotector, bune după beţie, sunt de păpădie, gălbenele, sunătoare. Consumă-le cel puţin o săptămână.

Câteva zile de acum încolo treci la dietă! Fără prăjeli, fripturi, mititei la grătar şi cartofi prăjiţi. Ficatul e în convalescenţă şi are nevoie să fie menajat. Mănâncă legume cu frunze verzi, rădăcinoase, în special ridiche neagră, iar dacă ţi-e greaţă bea o limonadă cu mentă şi miere sau suc de grepfrut. Toate acestea îmbunătăţesc funcţiile ficatului şi-i susţin detoxifierea.

În rest, multă odihnă şi nu mai pierde nopţile! Din fericire, ficatul este un organ care se regenerează repede. Cu o dietă atentă şi un stil de viaţă sănătos, în următoarele două săptămâni, ficatul va uita complet de mica ta escapadă.

Iar cei care nu suferă neapărat de vreo afecţiune a ficatului şi au obiceiul de a consuma zilnic un păhărel, ar trebui ca măcar două zile pe săptămână să facă o pauză. Băutura este principalul responsabil de ciroză, cancer hepatic, ficat gras sau hepatită alcoolică.

Recomandările Fares: Ceai hepatic şi Ceai Protector Hepatic.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.