facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-04-30
Vizualizari: 3663
Comentarii: 2
Cum îţi refaci ficatul obosit

Dacă suferi de vreo afecţiune a ficatului (hepatită, ciroză, ficat gras, dischinezie biliară etc.), ştii deja că alcoolul îţi este complet interzis. El este cel mai mare duşman al ficatului deoarece este foarte greu de procesat. Dacă într-o seară cu prietenii ai făcut-o lată şi, luat de val, ai atentat la "fructul oprit", va trebui apoi să-ţi speli păcatele faţă de ficatul tău.

Evident, trebuie să fii mahmur după o astfel de noapte udată cu vin şi bere. Mahmureala apare din cauza unei substanţe rezultate după metabolizarea alcoodetoxifica ficatullului în ficat. Şi mai trebuie să fii deshidratat, deoarece alcoolul este diuretic, iar organismul pierde săruri minerale. Astfel, în primul rând trebuie să te hidratezi. Începe-ţi ziua cu o cană mare din ceaiul tău pentru ficat. Îţi recomandăm ceaiul de armurariu, o plantă medicinală renumită pentru efectul ei hepatoprotector. Ea conţine silimarină, subtanţă care regenerează celulele ficatului şi-i susţine detoxifierea. Alte ceaiuri medicinale cu efect hepatoprotector, bune după beţie, sunt de păpădie, gălbenele, sunătoare. Consumă-le cel puţin o săptămână.

Câteva zile de acum încolo treci la dietă! Fără prăjeli, fripturi, mititei la grătar şi cartofi prăjiţi. Ficatul e în convalescenţă şi are nevoie să fie menajat. Mănâncă legume cu frunze verzi, rădăcinoase, în special ridiche neagră, iar dacă ţi-e greaţă bea o limonadă cu mentă şi miere sau suc de grepfrut. Toate acestea îmbunătăţesc funcţiile ficatului şi-i susţin detoxifierea.

În rest, multă odihnă şi nu mai pierde nopţile! Din fericire, ficatul este un organ care se regenerează repede. Cu o dietă atentă şi un stil de viaţă sănătos, în următoarele două săptămâni, ficatul va uita complet de mica ta escapadă.

Iar cei care nu suferă neapărat de vreo afecţiune a ficatului şi au obiceiul de a consuma zilnic un păhărel, ar trebui ca măcar două zile pe săptămână să facă o pauză. Băutura este principalul responsabil de ciroză, cancer hepatic, ficat gras sau hepatită alcoolică.

Recomandările Fares: Ceai hepatic şi Ceai Protector Hepatic.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Vreau să știu cît mai multe despre ficat

Raspuns Fares: Bună ziua! Ficatul este un organ foarte important pentru organismul nostru, este „uzina vie” a organismului!
Face parte din aparatul digestiv, este localizat în partea dreapta a cavității abdominale și este cel mai voluminos organ fiind responsabil de aprox. 500 de funcții vitale organismului.
Menționam câteva dintre acestea:
- metabolizează alimentele ingerate - sângele care părăsește stomacul și intestinele trece prin ficat, acesta-l procesează și–l descompune în substanțe mai ușor de utilizat pentru restul corpului
- produce bila care ajută la transportarea deșeurilor și descompune grăsimile în intestinul subțire în timpul digestiei
- produce anumite proteine pentru plasma sangvină printre care și anticorpi
- transformă glucoza în exces în glicogen pentru depozitare și ultilizare ulterioară sub forma de energie
- reglează nivelul sanguin de aminoacizi
- prelucrează hemoglobina pentru utilizarea conținutului de fier
- neutralizează substanțele toxice de origine exogenă și cele rezultate din metabolismele endogene
- reglează coagularea sângelui, buna lui funcționare asigurând timpii corecți/normali de coagulare
- ficatul este un important depozit de vitamine A, B2, B12, D, K.
Mai multe articole puteți găsi pe site-ul nostru https://fares.ro/implicarea-fosfolipidelor-naturale-in-regenerarea-ficatului/, https://fares.ro/plantele-amare-cele-mai-puternice-tonice-pentru-ficatul-obosit/, https://fares.ro/cum-iti-protejezi-ficatul-cand-iei-medicamente/
Mădălina Petreus
26 Octombrie 2023
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri