facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-09-20
Vizualizari: 748
Comentarii: 0
Cum îți înveți copilul să se ferească de răceală și gripă

Copiii sunt cei mai predispuși la contaminarea cu virusuri. Merg zi de zi la creșă, grădiniță sau școală, unde stau în săli de clasă aglomerate, în strânsă interacțiune cu alți colegi. Nu prea știu să păstreze distanța, uită sau nu cunosc regulile de igienă, în plus, au sistemul imunitar mai slab, în formare. Nu-i de mirare că răcesc foarte des, foarte ușor. Părinții nu-i pot proteja de contaminare, însă le pot face mai temeinic educația sanitară, acasă.

Ce trebuie să știe copiii

Igiena strictă a mâinilor. Copiii trebuie învățați de mici cum și când să se spele pe mâini: când ajung la școală sau acasă, înainte de masă, înainte și după folosirea toaletei. Și nu doar în aceste situații, ci cât mai des. Astfel, e necesar să aibă la ei, în buzunar, un mic gel dezinfectant pentru mâini.

Evitarea contactului direct. Fie că este el bolnav sau prietenul lui cel mai bun, nu au voie să se întâlnească. Părinții trebuie să le explice că este nevoie ca oamenii bolnavi să stea izolați de ceilalți până se fac bine, pentru că altfel riscă să dea boala și celor sănătoși. De asemenea, sfătuiește-ți copilul să nu mai stea nas în nas cu prietenul sau colegul pe care-l vede că tușește, strănută.

Fără schimburi de obiecte personale. La școală, fiecare trebuie să mănânce din propriul pachețel, să bea din propria sticlă de apă, să nu-și împrumute pixul, telefonul. E cel mai sigur!

Fără locuri aglomerate. Cel mai probabil, micuții nu înțeleg de ce trebuie să stea acasă în timpul unei epidemii de gripă, în loc să se zbenguie pe la spațiile de joacă din mall-uri. Poți să găsești o explicație pe înțelesul lor: dacă nu vor să se simtă rău, să aibă febră și tot ce implică stările gripale, atunci este foarte bine să asculte de sfaturile părinților.

Lucruri care țin de părinte

• Întărește-i imunitatea, cu suplimente adaptate vârstei, cu ceaiuri, sucuri, siropuri și fresh-uri din fructe bogate în vitamina C.

• Ai grijă la alimentație. Gătește mai mult în casă preparate sănătoase și mâncați cu toții același fel de mâncare. Nu poți să-i pui copilului broccoli în farfurie, iar voi, adulții, să mâncați pizza și cartofi prăjiți. Ai fi uimit să vezi câte rețete delicioase se pot prepara din ingrediente naturale, bogate în nutrienți. Trebuie doar să cauți, să fii deschis să încerci, să experimentezi.

• Idei de timp liber. Nu vă petreceți weekendurile la mall, expunându-l suplimentar aglomerației. Mai bine ieșiți în aer liber, în parc. De altfel, faptul că e iarnă și e frig afară nu înseamnă că trebuie să stați închiși în casă. Mișcarea în natură e sănătate curată.

• Atunci când iese afară, la joacă, cel mic nu trebuie înfofolit prea tare. Va transpira. Mai bine îmbracă-l în straturi, cu haine și încălțări impermeabile.

• Aerisește zilnic toate camerele, iar dacă aerul e prea uscat, din cauza surselor de încălzire, folosește un umidificator sau pune un vas cu apă pe calorifer. Astfel, previi uscarea și sensibilizarea gâtului, a mucoasei nazale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri