facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-12-22
Vizualizari: 728
Comentarii: 0
Cum îți întărești imunitatea fără să scoți un ban din buzunar

Cele mai frecvente afecțiuni ale sezonului rece, virozele respiratorii,  sunt chinuitoare, riscante, dar și costisitoare. Numai imaginează-ți câți bani trebuie să dai pe tratamente și cât de mult îți afectează productivitatea muncii, la serviciu. Mult mai simplu și ieftin este să le previi, iar pentru asta e necesar în primul rând să-ți întărești imunitatea. Se poate face fără să scoți un ban din buzunar, doar prin câteva schimbări în stilul de viață.

Dormi mai mult

Studiile au arătat că persoanele care dorm, timp de o săptămână, numai patru ore pe noapte își reduc cu 50% anticorpii care îI protejează de boli. În timpul somnului creşte nivelul de globule albe, care au rol imunologic. Un organism obosit nu va avea puterea să lupte cu bacteriile şi cu virusurile care îl atacă, tu te vei simţi slăbit, vulnerabil, fără energie.

Nu te mai stresa

Este greu să dormi suficient dacă ești mereu agitat, împovărat de griji. În plus, pe lângă faptul că provoacă insomnii, stresul în sine scade imunitatea. Numeroase studii au arătat că în perioadele tensionante, stresante, organismul secretă în exces cortizol. Pe termen lung, acesta este unul dintre cei mai mari dușmani ai imunității. Poți reduce stresul cu puțină voință și exerciţiu. Încearcă să vezi şi partea plină a paharului, să te înconjori de prieteni care te susţin şi te fac să râzi, să te relaxezi seara cu o baie caldă în care să pui câteva picături de uleiuri esențiale, să bei un ceai calmant Distonoplant, să-ţi faci mici bucurii.

Mănâncă sănătosajuta la cresterea imunitatii

Mulți spun că mâncarea sănătoasă e un lux și nu-și permit. Nu e chiar așa. Shaorma de la fast-food sau chipsurile din supermarket sunt mai scumpe decât ciorbița pe care o poți face tu în casă sau decât legume care se găsesc din abundență la piață. Iar dacă prin dietă nu-ți poți asigura mereu necesarul de vitamine, apelează periodic la suplimente alimentare. Se găsesc sub formă de siropuri Imunitate, ceaiuri medicinale sau capsule cu ciuperci medicinale. Nu uita de Zinc și de vitaminele C și D3, foarte necesare mai ales în sezonul rece.

Renunță la fumat

Ar face bine nu doar la sănătate, ci și la portofel. Fumatul creşte riscul infecţiilor pentru că produce modificări importante în tractul respirator şi scade imunitatea.

Redu consumul de dulciuri

Vin doar cu un aport de calorii, nu și de substanțe nutritive. Știai că după ce consumi ceva dulce (echivalentul a 3 linguri de zahăr), capacitatea globulelor albe de a distruge bacteriile este semnificativ redusă timp de 5 ore?! Mai puține globule albe înseamnă că suntem mai vulnerabili.

Fă sport

Ideal e cel în aer liber: mersul mai alert, un jogging în parc, micile activități în gospodărie sunt plăcute, utile și ieftine. Mișcarea ajută la întărirea imunității și, în același timp, oxigenează creierul, dă o stare de bine, previne stresul.

Respectă regulile de igienă

Poartă mască, ține mereu la-ndemână un gel dezinfectant pentru mâini, nu gusta niciodată alimente de pe tarabă, nu mânca pe stradă, cu mâinile murdare, spală bine fructele și legumele, ai grijă la sursele de microbi din casă și de la locul de muncă și nu sta „nas în nas” cu persoanele bolnave. Aceste mici măsuri de precauție nu îți întăresc imunitatea, dar sunt o bună măsură de prevenție care, din nou, nu costă nimic.

Nu lua antibiotice după ureche, la cel mai mic semn de boală

Și ele scad imunitatea căci dereglează flora intestinală, sunt toxice pentru ficat și rinichi, predispun la afecțiuni digestive, la candidoză orală sau vaginală. O alternativă foarte bună ar fi antibioticele naturale, din uleiuri esențiale, deoarece nu au efecte adverse și nu scad imunitatea, dimpotrivă. Și alte medicamente pot afecta sistemul imunitar, așa că citește cu atenție prospectul și vorbește cu medicul tău despre alternative.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri