Imunitatea nu se întărește de pe o zi pe alta cu un suc de lămâie și câteva tablete de vitamina C. Este nevoie de timp și de acțiune pe mai multe planuri. Mai exact, de un stil de viață sănătos, cu alimentație echilibrată, odihnă, mișcare, evitarea stresului și remedii din natură bogate în nutrienți.
Care sunt factorii care ne slăbesc imunitatea?
Ea variază de-a lungul vieții și e influențată negativ de stilul de viață dezordonat, de alimentația de proastă calitate, de stres, de poluare, de fumat, de anumite tratamente medicamentoase. Inclusiv unele boli – precum diabetul, hipertensiunea, cancerul – scad capacitatea de apărare a organismului.
Cum știi că ai imunitatea scăzută?
Cel mai corect este să-ți faci un set de analize, mai exact un test numit imunogramă, prin care se depistează cantitatea de anticorpi din sânge. Când apar problemele (faci infecții urinare repetate, îți apare herpes, răcești des și te vindeci greu, ai candidoze bucale sau genitale, insomnii, oscilații de greutate și stări de epuizare), înseamnă că deja bariera de apărare a organismului e șubrezită și că trebuie să iei rapid măsuri.
În cât timp se construiește o imunitate puternică?
Variază de la om la om, în funcție de vârstă, de stilul de viață avut până acum, de problemele de sănătate de care suferă. În principiu, este nevoie de una până la patru luni.
Trebuie să te orientezi spre fructe, legume și remedii pe bază de vitamina C?
Da, dar nu numai. Nu este suficientă doar vitamina C, e nevoie de zinc, seleniu, fosfor, de
Cu ce remedii e bine să faci o cură?
În magazinele naturiste există alimente-medicament extrem de valoroase, pe care le găsești sub formă de capsule, tincturi, ceaiuri, siropuri sau uleiuri esențiale. Printre acestea, amintim capsulele Imunitate cu 7 ciuperci și fructul de Noni, siropurile cu miere si propolis și ceaiurile de fructe de pădure (afine, merișoare, măceșe, cătină, goji), de echinacea, de soc, de citrice, de șovârv, ghimbir, lichen de piatră, de hibiscus și de lemn dulce, toate combinate cu produse ale stupului (miere, polen, lăptișor de matcă, propolis). Toate au proprietăți remarcabile. Vitamina C o mai poți găsi în plicuri solubile gata preparate, pe bază de plante (fructe de pădure, lămâie, acerola). De asemenea, acum, primăvara, profită de verdețuri. Urzicile, spanacul, ștevia, leurda, ceapa verde, usturoiul verde și salatele sunt pline de vitamine și minerale care curăță organismul de toxine, îl alcalinizează și îl tonifică.
Adaugă comentariu