×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cum gestionezi infecțiile urinare la copii

Ceaiuri

Infecțiile urinare sunt afecțiuni extrem de frecvente în rândul copiilor. Apar încă din primele luni de viață și sunt cauzate de bacterii. Majoritatea infecțiilor care debutează în primul an de viață poartă numele de pielonefrite (infecții de tract urinar superior), iar băiețeii sunt cei mai afectați. Cu vârsta, frecvența infecțiilor scade la băieți și crește la fete, unde vorbim mai degrabă de cistite (infecții de tract urinar inferior). Cei mici au nevoie de leacuri blânde, din natură, pentru tratarea lor.

Care sunt simptomele

La bebeluși, cel mai important simptom este febra care poate ajunge până la 39 de grade. De asemenea, sugarii pot avea vărsături, diaree, inapetență. La copilul mai mare, simptomele sunt de usturimi la urinat, nevoia de a merge des la toaletă, urină tulbure, urât mirositoare, dureri dorsale, vărsături și stare generală de rău.

ienuparÎn ce constă tratamentul

Infecțiile de tract urinar sunt tratate, de obicei, cu antibiotice, în doze de 5-6 zile, la recomandarea și sub supravegherea medicală. Bebelușii pot fi chiar spitalizați, pentru a evita riscul complicațiilor. Copiii trebuie să fie bine hidratați în această perioadă pentru a ajuta „spălarea” rinichilor și a vezicii. Sucul de merișoare este bun la gust, dar și un excelent tratament naturist. Aceste fructe au efect astringent, conțin multă vitamina C, care crește imunitatea organismului. De asemenea, frunzele de măslin au, potrivit numeroaselor studii, un efect antibiotic cu spectru larg. Produsele naturiste care le conțin pot concura fără probleme cu orice antibiotice de sinteză şi sunt eficiente inclusiv împotriva bacteriilor care cauzează infecții urinare. Ceaiul de codițe de cireșe este şi el un diuretic natural, antiinflamator şi astringent, fiind recomandat în mai multe afecțiuni ale căilor urinare. Tinctura de ienupăr este unul dintre cele mai puternice antiinfecțioase urinare, dar se administrează numai copiilor de peste 12 ani

Reguli de igienă

Pentru prevenirea acestor infecții, trebuie să respectați niște reguli generale de igienă. Schimbați regulat scutecele bebelușului și nu-l lăsați să stea mult cu ele murdare. Băiețeii mai mari trebuie învățați să se spele pe mâini înainte și după ce folosește toaleta și să aibă grijă de igiena zonei intime. Fetițele e bine să învețe să se șteargă din față spre spate, pentru a nu se infecta cu germeni din flora fecală. Copiii e bine să nu se abțină de la urinat, ba chiar să ajungă la o toaletă la fiecare 3-4 ore, deoarece stagnarea urinei în vezică creează un mediu propice pentru creșterea bacteriilor. În același timp, copilul trebuie să fie bine hidratat, să se prevină constipația, nu-i spăla cu spumante de baie și dă-le să poarte lenjerie de bumbac, care lasă pielea să respire. Iar pentru că a venit vara și veți merge în vacanță la mare, sfatul specialiștilor este să nu lași copiii să se joace în nisip, pe plajă, fără slip de protecție. Nisipul este iritant și poate cauza infecții urinare.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.