facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-04-07
Vizualizari: 3727
Comentarii: 0
Cum gestionezi infecțiile urinare la copii: sfaturi eficiente

Infecțiile urinare sunt afecțiuni extrem de frecvente în rândul copiilor. Apar încă din primele luni de viață și sunt cauzate de bacterii. Majoritatea infecțiilor care debutează în primul an de viață poartă numele de pielonefrite (infecții de tract urinar superior), iar băiețeii sunt cei mai afectați. Cu vârsta, frecvența infecțiilor scade la băieți și crește la fete, unde vorbim mai degrabă de cistite (infecții de tract urinar inferior). Este nevoie de soluții naturale blânde pentru infecțiile urinare la copii, care pe cât sunt de bine tolerate, pe atât sunt de eficiente.

 

CUPRINS:

Care sunt simptomele infecțiilor urinare la copii

Din ce cauze fac copiii infecții urinare

Ce remedii pentru infecții urinare le poți da copiilor

Cum îl poți feri pe cel mic de noi infecții urinare

 

Care sunt simptomele infecțiilor urinare la copii
ceai bio musetel

La bebeluși, cel mai important simptom este febra care poate ajunge până la 39 de grade. De asemenea, sugarii pot avea vărsături, diaree, inapetență, stare de iritabilitate sau letargie, plâns în timpul micțiunii. La copilul mai mare, simptomele sunt de usturimi la urinat, nevoia de a merge des la toaletă, urină tulbure, urât mirositoare, dureri dorsale, vărsături și stare generală de rău. Simptomele infecțiilor urinare la copii sunt aproximativ la fel cu cele ale adulților. 

 

Din ce cauze fac copiii infecții urinare

Principala cauză este igiena necorespunzătoare. 

  • La bebeluși, scutecele murdare neschimbate imediat pot predispune la infecții. E important ca înainte de a-i pune celui mic un scutec curat, să-l speli cu apă și săpun special destinat.
  • Copiii mai mari pot face infecții urinare pentru că nu știu să respecte foarte bine regulile de igienă, în special când folosesc toaletele publice. 

De asemenea, lipsa hidratării corespunzătoare și amânarea nevoii de a merge la toaletă pot fi alte cauze ale infecțiilor urinare la copii. Totul pe fondul unei imunități mai scăzute, în formare.

 

Ce soluții naturale pentru infecții urinare le poți da copiilor

Infecțiile de tract urinar sunt tratate, de obicei, cu antibiotice, în doze de 5-6 zile, la recomandarea și sub supravegherea medicală. Bebelușii pot fi chiar spitalizați, pentru a evita riscul complicațiilor.

Cum antibioticele de sinteză vin la pachet cu o mulțime de efecte adverse, sunt mai degrabă recomandate copiilor remediile naturiste pentru infecții urinare.

Ceaiuri medicinale și sucuri pentru copiii cei mici:

Remediile constau în ceaiuri cu efect antiseptic și diuretic. Se pot administra din primele luni de viață. De altfel, copiii trebuie să fie bine hidratați în această perioadă pentru a ajuta „spălarea” rinichilor și a vezicii. 

Ceaiurile de mentă și de mușețel au efecte antiinflamatoare și antibacteriene, astfel, ameliorează simptomele. 

Ceaiul de frunze de măslin are, potrivit numeroaselor studii, un efect antibiotic cu spectru larg. Produsele naturiste care conțin frunze de măslin pot concura fără probleme cu orice antibiotice de sinteză şi sunt eficiente inclusiv împotriva bacteriilor care cauzează infecții urinare. 

Alte ceaiuri pentru infecția urinară la copii sunt de soc și de codițe de cireșe – diuretice naturale recomandate în mai multe afecțiuni ale căilor urinare. 

Sucurile de merișoare și de afine sunt bune la gust, dar și excelente soluții naturale pentru infecțiile urinare la copii. Aceste fructe au efect astringent și conțin multă vitamina C care crește imunitatea organismului.

Pulberi și extracte din plante, de la 6 ani în sus

De la vârsta de 5-6 ani, se pot administra și capsule cu pulberi sau extracte din plante cu efect antibiotic. Uleiurile esențiale blânde (cum e cel de lavandă) se pot administra de la trei ani, câte 1-2 picături într-o linguriță de miere, de 3 ori pe zi.

Uleiuri esențiale, de la 10 ani în sus

Copiilor mai mari de 10 ani li se pot da capsule cu uleiuri esențiale, în doză mai mică, de o capsulă de două ori pe zi, pe o perioadă de 10-15 zile. Sunt bune în infecțiile de tract urinar uleiurile de cimbru, de scorțișoară și de șovârv. Fitoterapeuții Fares le-au combinat cu un extract uleios de salvie, în cadrul capsulelor moi Biomicin Urinar, special create pentru infecțiile urinare la copii și la adulți. 

Tinctura de ienupăr este și ea unul dintre cele mai puternice antiinfecțioase urinare, dar se administrează numai copiilor de peste 12 ani.

Băi de șezut pentru infecții urinare

Un leac bătrânesc pentru infecții urinare la copii sunt băile de șezut, când bazinul celor mici stă scufundat în apă caldă cu ceaiuri de mușețel sau gălbenele. Poți să pregătești o astfel de baie în cadă / cădiță și să-l lași pe cel mic să se relaxeze timp de 15 minute. E bine să facă aceste băi 7 zile consecutiv.

 

Cum îl poți feri pe cel mic de noi infecții urinare

Pe viitor, pentru a nu vă mai confrunta cu astfel de probleme, e bine să respectați (adulți și copii) câteva recomandări privind igiena și stilul de viață. Ele trebuie să devină rutină.

  • Schimbă regulat scutecele bebelușului și nu-l lăsa să stea mult cu ele murdare. 
  • Băiețeii mai mari trebuie învățați să se spele pe mâini înainte și după ce folosesc toaleta și să aibă grijă de igiena zonei intime. Fetițele e bine să învețe să se șteargă din față spre spate, pentru a nu se infecta cu germeni din flora fecală. 
  • Copiii e bine să nu se abțină de la urinat, ba chiar să ajungă la o toaletă la fiecare 3-4 ore, deoarece stagnarea urinei în vezică creează un mediu propice pentru creșterea bacteriilor. 
  • În același timp, copilul trebuie să fie bine hidratat, să se prevină constipația.
  • Nu folosi, la baie, spumante, geluri și săpunuri agresive, nici șervețele umede care pot deregla flora bacteriană normală. 
  • Dă-le copiilor să poarte lenjerie de bumbac, care lasă pielea să respire. 
  • Pe timpul verii, când mergeți în vacanță la mare, sfatul specialiștilor este să nu lași copiii să se joace în nisip, pe plajă, fără slip de protecție. Nisipul este iritant și poate cauza infecții urinare.

 

Soluțiile naturale pentru infecțiile urinare la copiii trebuie administrate timp de 10-15 zile, chiar și după ameliorarea simptomelor. Mergeți urgent la medic dacă cel mic are febră mare și persistentă, cu frisoane, dureri intense în zona abdomenului sau a spatelui, urină cu aspect tulbure, cu miros neobișnuit, sau sânge în urină.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri