facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-03-15
Vizualizari: 454
Comentarii: 0
Cum faci diferența dintre răceală și alergie de primăvară

Tușești, strănuți, ai nasul înfundat? Sunt simptome binecunoscute de răceală. Chiar dacă nu mai suntem în sezonul rece, al virozelor respiratorii, variațiile de temperatură ale primăverii, cumulate cu imunitatea noastră scăzută, ne pot face vulnerabili în fața virusurilor. Așadar, poate fi răceală. Dar la fel de bine poate să fie alergie la polen. Iată cum faci diferența dintre cele două afecțiuni!

 

Asemănări și deosebiri

 

Simptomele. Răcelile și alergiile de primăvară au foarte multe lucruri în comun. Ambele afectează sistemul respirator și se manifestă cu strănut, nas înfundat, secreții nazale, tuse, durere de cap, stare de oboseală.

Știi că este răceală dacă, pe lângă simptomele de mai sus, ai o ușoară febră, dureri musculare, dureri de cap, iar secrețiile nazale sunt consistente.

E posibil să fie alergie dacă tusea și strănutul vin la pachet cu mâncărimi de nas și ochi înlăcrimați, dacă secrețiile nazale sunt clare și apoase.

De asemenea, mai trebuie să știi că, la răceală, simptomele se instalează treptat (1-2 zile), evoluează, variază și se ameliorează în timp, pe când la alergie ele debutează brusc și rămân constante.

O altă deosebire ține de factorul declanșator: dacă răceala e cauzată de un virus care atacă organismul pe fondul unei imunități scăzute, alergia e cauzată de o substanță inofensivă, în mod normal, dar pe care organismul o consideră periculoasă și reacționează exagerat. Răceala e contagioasă, alergia nu.

Durata simptomelor variază și ea. Dacă răceala trece în circa 7 zile, cu tuse care poate persista un pic mai mult, alergia se manifestă atât timp cât pacientul este expus la alergen: poate dura câteva zile sau câteva săptămâni.

 

Cum se tratează fiecare

Este foarte important să pui diagnosticul corect pentru că răceala și alergia de primăvară se tratează diferit.

În răceală sunt necesare remedii antivirale pe bază de capsule cu uleiuri esențiale, comprimate de supt sau spray-uri pentru durerile în gât, ceaiuri medicinale, dropsuri, siropuri de tuse. Timp de câteva zile ai nevoie de odihnă și de multe lichide.

În cazul alergiei, tratamentul constă în antihistaminice și spray-uri nazale pentru reducerea congestiei. O alternativă naturală este siropul Alergoplant, o formulă complexă cu principii active 100% naturale, ce ajută la menținerea rezistenței la alergii și contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar.

De asemenea, e necesar să eviți factorul declanșator. Nu va fi posibilă o evitare totală, însă va trebui să renunți la plimbările prin parcuri, prin zonele cu iarbă, flori, copaci, să-ți pui un filtru mai bun la aerul condiționat din mașină, iar acasă să stai cu ferestrele închise. Dacă simptomele sunt supărătoare, mergi la medicul alergolog pentru o consultație amănunțită!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri