facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-02-26
Vizualizari: 638
Comentarii: 0
Cum desfunzi corect năsucul unui bebeluș

Când bebelușul tău răceşte pentru prima dată, te poţi speria pentru că este o situaţie nouă. E fragil, sensibil, nu poate să-și sufle nasul, să-ți spună ce-l doare. Răcelile sunt însă obișnuite și în rândul celor atât de mici, așa că nu trebuie să te alarmezi. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să-i cureți corect nasul cât mai des.

mentaNasul înfundat îl împiedică pe bebeluș să respire bine, să doarmă și să mănânce. În plus, secrețiile care stagnează pot provoca probleme mai grave, precum otite, bronșiolite. Ai nevoie de un aspirator nazal și de o soluție salină. Aceasta din urmă se găsește în farmacii, sau poate fi preparată în casă, dintr-o ceașcă de apă fiartă și răcită amestecată cu un sfert de linguriță de sare. Pune cu pipeta câteva picături în fiecare nară, așteaptă puțin să se înmoaie mucusul, apoi extrage-l cu pompița. Se ține apăsat pentru a elibera aerul din pompiță, se introduce vârful în câte o nară și se eliberează ușor, astfel încât mucusul va fi aspirat. Metoda aceasta este sigură, delicată și igienică.

Mai există varianta numită popular „batista bebelușului”. Este vorba despre un dispozitiv cu furtunaș și două capete: unul se introduce în nara bebelușului, iar la celălalt capăt mama aspiră cu gura mucusul. Este o metodă sigură pentru că nu ajunge nimic la buzele mamei, pentru că există un filtru care blochează microbii și un dispozitiv în care se oprește și se colectează mucusul. Atât pompița, cât și aspiratorul nazal trebuie spălate după fiecare utilizare.

Pentru a înmuia mucusul și a desfunda năsucul copilului, sunt recomandate băile cu aburi. Dă drumul la apă caldă în cadă, pune câteva picături de ulei esențial de mentă sau eucalipt (doar la copiii de peste 3 luni) și stai cu el în aburul format timp de 5-10 minute. De asemenea, folosește și în camera lui un umidificator care fluidizează secrețiile nazale și îi menține căile respiratorii hidratate. Dacă  nu ai un asemenea aparat, pune pur și simplu un vas cu apă pe calorifer.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri