facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-09-26
Vizualizari: 550
Comentarii: 0
Cum deosebim o răceală obișnuită de gripă?

Se știe în general că gripa este o infecție respiratorie mai gravă decat o răceală obișnuită.

Dar haideți să înțelegem mai bine care sunt deosebirile dintre aceste 2 afecțiuni.

 

Cauze

Ambele sunt infecții virale contagioase, dar sunt produse de virusuri diferite.

Răceala este cauzată de mai multe virusuri diferite (rinovirusuri, virusuri paragripale) și poate apărea în orice anotimp.

Gripa este produsă de virusurile gripale (Influenza A, B și C), și apare specific în sezonul rece.

 

Semne și simptome

În general, răceala o duci pe picioare, dar gripa te pune la pat.

Simptomele de răceală sunt mai ușoare decât cele de gripă, doar congestia nazală poate fi mai puternică într-o răceală.

Răceala debutează gradat cu strănut, nas înfundat sau durere în gât, pe când gripa debutează brusc, cu febră mare, 39-41 de grade Celsius, frisoane, dureri de cap.

Când ești răcit te mai confrunți și cu stări de oboseală, rinoree, tuse seacă sau productivă, uneori febră moderată 1-3 zile și dureri musculare.

Gripa însă evoluează cu stare de rău generală, oboseală marcată, dureri musculare și articulare, durere de gât, tuse uscată la debut, apoi poate deveni productivă, nasul înfundat, sau care curge, ochi roșii, iritați. Febra poate persista 3-5 zile. La copii pot apărea stări de vomă și diaree.

Răceala durează 3-7 zile, însă gripa poate dura 10-15 zile, iar perioada de convalescență poate să ajungă până la 2 săptămâni, dacă nu apar complicații precum pneumonii, sinuzite sau otite. În aceste situații vorbim de suprainfecții bacteriene care se recunosc prin reapariția febrei după o perioadă de remisie, alterarea stării generale și spută de culoare galben-verzuie.

 

Tratament

Biosept-Forte A17 30 cps-moiRăceala obișnuită trece dacă te odihnești și acționezi câteva zile asupra simptomelor cu remedii naturale precum Biosept capsule, Hapciu solubil, Viroherb ceai, Plantusin sirop de tuse, Plantusin spray de gât și Hapciu inhalant sau Hapciu nazal roll-on, pentru desfundarea nasului.

Pentru gripă ai nevoie de antivirale. Specialiștii Fares recomandă din prima zi de la debutul simptomelor administrarea de Biosept Forte, capsule moi, antiviral natural pe bază de de uleiuri esențiale în asociere cu Biosept, capsule, antiviral și antiinflamator natural, timp de 10-14 zile. În caz de suprainfecție bacteriană folosește Biomicin Forte capsule moi, antibacterian natural cu eficientă testată clinic și pe aromatograme (similar antibiogramelor).

Pentru combaterea febrei dizolvă câte un plic de Hapciu Solubil în apă caldă sau într-o cană cu ceai Viroherb, de 3-4 pe zi. Contra durerilor de gât asociază Biosept spray de gât; în caz de tuse - sirop Plantusin Forte; iar pentru desfundarea nasului - Biosept nazal roll-on.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri