Dieta unei persoane cu colesterolul ridicat trebuie să elimine o serie de alimente care nu fac altceva decât să accelereze procesul de acumulare în exces a colesterolului. Între acestea se numără:
- Carnea grasă;
- Ouale în exces (mai mult de 2 pe săptămână);
- Laptele și produsele lactate grase;
- Produsele de cofetarie și patiserie;
- Alimentele semipreparate;
- Prăjelile;
- Pizza;
- Sosurile și maioneză;
- Pastele cu sosuri din carne, smântâna;
- Toate produsele tip fast-food.
În schimb, persoanele cu colesterolul ridicat pot consuma:
- Carne slabă, degresata (pui, curcan, pește);
- Lapte și produse lactate cu conținut maxim 1,5% grăsime – până la 500 g/zi;
- Brânzeturi slabe: brănză de vaci, telemea, urdă;
- 2-3 linguri ulei de măsline, de preferat în salate;
- Fructe oleaginoase crude (nuci, alune) – 10-20 de bucăți;
De asemenea, există plante medicinale care scad colesterolul, cum ar fi anghinarea, păpădia, armurariul, rostopasca, frunzele de măslin. Toate acestea se găsesc în compoziția Capsulelor Colesterol de la Fares Orăștie.