facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-12-02
Vizualizari: 1047
Comentarii: 2
Cum calmezi tusea la copii

Parcă nu există sezon rece fără un episod de răceală, cu tuse care răsună în întreaga familie. Cei mici sunt primii afectați, spre îngrijorarea părinților. Totuși, tusea nu e un simptom așa grav pe cât ai crede, ba chiar are rolul ei benefic, până la un punct, și poate trece relativ ușor, cu remedii naturale și câteva trucuri inspirate.

În cazul bebelușilor

Cu cât copilul este mai mic, cu atât mamele sunt mai panicate când îl văd că tușește. Iată ce ar fi de făcut în cazul unui bebeluș:

 • Elimină toate odorizantele din casă, iar fumul de țigară trebuie să fie total exclus. Nu intra în camera bebelușului mirosind puternic a parfum. Aerul curat este benefic, așa că nu-ți fie teamă să aerisești mai des.
 • Căile nazale ale copilului trebuie să fie curate, căci mucusul care se acumulează e cel care provoacă tusea. Folosește un aspirator nazal.
 • Există siropuri de tuse chiar și pentru bebeluși. Sunt special create, din plante permise la această vârstă. Mami și Bebe Biosept calmează tusea și, în plus, ajută la tratarea răcelii în sine: reduce iritațiile mucoaselor tractului respirator, susține eliminarea microorganismelor potențial patogene din organism, ajută la reglarea temperaturii corpului.
 • Din cauza surselor de căldură, aerul din cameră devine uscat și agravează tusea. E nevoie de un umidificator sau de un vas cu apă pus pe calorifer.

Pentru copiii de peste un an

 • Hidratare și iar hidratare. Este cea mai bună măsură în caz de tuse și de răceală în general. Medicii nu recomandă limonadele și sucurile de citrice pentru că sunt acide și irită gâtul. Mult mai indicate sunt ceaiurile călduțe, îndulcite cu miere. De altfel, mierea este un remediu sănătos, plin de nutrienți, excelent pentru gât. Poți să-i dai copilului câte o linguriță după masă (Atenție, mierea nu se dă copiilor mai mici de un an!).

  Calmeaza durerile de gat

 • Nasul înfundat agravează tusea. Prin urmare, ai grijă ca cel mic să-și mențină căile nazale curate. Poți elimina mai ușor mucusul cu apă de mare și prin umezirea la abur. Chiar și o baie în cadă e binevenită.
 • Apelează la siropuri de tuse Plantusin  speciale pentru copii (sunt din plante medicinale cu efect blând și acționează pentru orice tip de tuse), la comprimate de supt Plantusin (pentru copiii de peste 3 ani), sau la clasicul lapte cald cu turmeric, un remediu naturist care reduce inflamația de la nivelul gâtului, calmează tusea și durerea în gât.
 • Dă-i celui mic alimente hrănitoare și ușor de digerat (fructe, legume coapte sau fierte, supe) și evită-le pe cele care produc mucus, cum sunt lactatele, dulciurile cu zahăr alb, făinoasele, grăsimile și prăjelile.
 • Tusea se agravează pe timpul nopții din cauza poziției. La orizontală, secrețiile din nas se scurg și rămân în gât. E bine să-i pui copilului o pernă mai mare sub cap, pentru a sta într-un plan ușor înclinat. Copiii mai mici de un an și jumătate nu trebuie să doarmă cu pernă. În cazul lor, poți ridica puțin capătul saltelei, punând un prosop împăturit sub ea.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Bună seara! Pt un copil de 7 ani cu rinita alergică ce recomandați?

Raspuns Fares: Va recomandam capsulele Hapciu, cate 1 capsula de 2-3 ori pe zi, 2 saptamani pe luna, 2-3 luni si ceai Trei frati patati, 2-3 cani pe zi, 1-2 luni.
Apostol Florentina
6 Decembrie 2021
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri