facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-02-17
Vizualizari: 965
Comentarii: 0
Cum abordezi corect febra care apare în răceală și gripă

Temperatura normală a corpului este de 36,5 - 37 de grade Celsius. Atunci când ajunge și depășește 38⁰C, deja putem vorbi despre febră. Aceasta nu e o boală în sine, ci un semnal de alarmă că în organism ceva nu e în regulă, iar el caută să lupte cu infecția, cu boala.

Cele mai comune cauze ale febrei acum, în sezonul rece, sunt infecțiile respiratorii. Când să ne îngrijorăm, ce e normal, ce nu? Potrivit medicilor, lăsată să-și urmeze cursul, febra poate scurta durata bolii. Însă dacă depășește 39⁰C sau dacă se dorește ameliorarea senzațiilor neplăcute, e indicat să încercăm scăderea temperaturii. Febra trebuie scăzută treptat, nu brusc. Cele mai bune și mai sigure remedii sunt pe bază de plante. Avem la dispoziție ceaiuri, siropuri, pulberi și uleiuri esențiale cu efect antifebril, antiviral, antiinflamator.

Hidratează-te!

Când îți e cald și îți crește temperatura, transpirația are rolul de a răci corpul. Câteodată, în caz de febră, transpirația este abundentă și, pentru a preveni deshidratarea, organismul recurge la blocarea canalelor sudorifice. Acest fapt accentuează senzaţiile neplăcute ale febrei. Atunci trebuie să creşti aportul de lichide. Ceaiurile sunt extrem de importante în acest caz. Ceaiul din scoarţă de salcie conţine compuşi înrudiţi cu aspirina, fiind foarte bun pentru scăderea febrei; crețușca este o altă plantă înrudită ca acțiune, care conține derivați ai acidului salicilic; ceaiul de tei favorizează transpirația, cel de plămânărică este și el sudorific, iar cele de ghimbir, de coada șoricelului sau de trifoiște de baltă au efect antifebril. Mai poţi bea sucuri de fructe proaspăt stoarse, în special de sfeclă şi de morcovi, care sunt hrănitoare şi pline de vitamine.

ulei esentialFă o frecție cu uleiuri esențiale

Frecțiile sunt celebre pentru acțiunea lor de eliminare a răcelii prin transpirație. Ele relaxează musculatura, facilitează respirația și pun sângele în mișcare. Din bătrâni sunt celebre frecțiile cu oțet diluat în apă sau cu spirt. Totuși, aceste substanțe se absorb imediat prin piele, putând provoca intoxicații sau iritații. Mult mai sigure sunt frecțiile cu uleiuri esențiale diluate într-o bază de ulei vegetal (măsline sau cocos). Sunt indicate uleiurile de cimbru, pin, eucalipt, scorțișoară, pentru proprietățile lor analgezice, revigorante. Se aplică pe piept, spate și mâini, de 2-3 ori pe zi, ultima dată seara, înainte de culcare. Există soluții gata preparate pentru frecții, care pot fi folosite în siguranță și pentru copiii de peste 3 ani.

Nu te înfofoli, nu sta sub un morman de pături „ca să transpiri”. Temperatura corporală va crește și mai mult. E recomandat să stai îmbrăcat lejer, iar în cameră să fie circa 22-23 de grade. Dacă febra crește, iar starea de rău se accentuează, trebuie să mergi urgent la doctor.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri