facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-30
Vizualizari: 3586
Comentarii: 0
Cuișoarele - muguri florali cu proprietăți antivirale puternice -

Cuișoarele sunt mugurii uscați ai florii arborelui de cuisoare – Syzygium aromaticum, un arbust mereu verde. Mugurii se recoltează înainte de a se deschide, având o forma de cui – de unde și denumirea. De altfel, denumirile din multe limbi europene provin din latinescul “clavus” care înseamna “cui”, datorită asemănării formei lor.

Chinezii au folosit cuișoarele cu câteva secole înainte de Hristos, pentru proprietățile medicinale. Astfel, înalții demnitari chinezi (mandarinii) mestecau cuișoare înainte de a vorbi cu suveranul lor sau erau obligați să-și înmiresmeze hainele și corpul în fumul aromat al cuișoarelor. În Europa, cuișoarele au ajuns în primele secole d. Hr. La sfârșitul evului mediu, mirodenia era utilizată în conservarea alimentelor, iar pe unele mumii egiptene s-au găsit coliere de cuișoare. Neguțătorii fenicieni au fost cei care au adus-o și in bazinul mediteranean. În secolul al VlII-lea, arabii o vindeau europenilor la prețuri foarte mari. Se folosea mai mult ca medicament, căci medicii o considerau un panaceu.

Uleiul esențial izolat din mugurii săi este utilizat pe scară largă și bine cunoscut pentru proprietățile sale medicinale. Utilizările tradiționale ale uleiului de cuișoare includ utilizarea în îngrijirea dentară, ca antiseptic și analgezic, unde uleiul nediluat poate fi frecat pe gingii pentru a trata durerile de dinți.Biosept A5 capsule

Componenta majoră a uleiului de cuișoare este considerată eugenolul, cu β-cariofilenă și cantități mai mici din alte componente, cum ar fi alcoolul benzilic. Acesta are efect antiviral puternic, antibacterian și antifungic.

În general, virușii sunt foarte sensibili la componentele uleiurilor esențiale. Cercetătorii au descoperit că extractul de Syzygium aromaticum a fost foarte activ pentru a inhiba replicarea virusurilor (inhibarea ≥90% la 100μg/mL). S-a izolat și s-a identificat un compus eugeniina, din extractele de Syzygium aromaticum, care a arătat specificitate în inhibarea activității ADN-polimerazei virusurilor.

Produsul Biosept capsule conține o rețetă originală ce include și cuișoarele alături de alte plante medicinale și are un efect puternic efect antiviral, antifebril și antiinflamator, fiind recomandat în infecțiile și inflamațiile respiratorii de natură virală.

Bibliografie

Chaieb K, Hajlaoui H, Zmantar T, Kahla-Nakbi AB, Rouabhia M, Mahdouani K, Bakhrouf A. The chemical composition and biological activity of clove essential oil, Eugenia caryophyllata (Syzigium aromaticum L. Myrtaceae): a short review. Phytother Res. 2007 Jun;21(6):501-6. doi: 10.1002/ptr.2124. PMID: 17380552

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri