facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-08-19
Vizualizari: 1343
Comentarii: 0
Cuişoarele – anticadidozic natural -

Cuișoarele

Arborele de cuișoare este o plantă ce crește în zonele calde, având înfăţișarea unui arbust. Pentru utilizare în bucătărie, dar și pentru întrebuinţări medicinale se recoltează mugurii florali, care se usucă și, după caz, se prelucrează. Deshidrataţi, acești muguri au forma unor cuișoare. Pentru tratamente se prepară un extract apos sau se foloseşte uleiul esenţial de cuișoare.

Acestea au fost folosite de mii de ani în India și China, nu numai pe post de condiment, ci și ca remediu pentru multe probleme de sănătate: în trecut, se considera că aveau proprietăți afrodisiace, că tratau respirația urât mirositoare și că vindecau rănile, iar în prezent, cuișoarele sub formă de ceai sunt indicate pentru o digestie mai bună și calmarea durerilor de dinți, iar uleiul esenţial de cuișoare atenuează durerile de cap şi tratează infecţiile bacteriene, fungice şi virale. Studiile au demonstrat eficienţa uleiului esenţial de cuişoare în infecţiile candidozice datorită conţinutului de eugenol.

Activitatea anticandidozică a eugenolului a fost testată in vivo la şobolanii imunodeprimaţi. Microbiologic, eugenolul a redus cu 98.9% numărul coloniilor de Candida albicans din vaginul infectat al şobolanilor, la 10 zile de la inoculare. Tratamentul cu eugenol (500 μl x2/zi pe calea intravaginală) a vindecat complet 2/9 din animalele infectate, iar la 7/9 a produs o reducere cu 84% a tulpinilor de Candida intravaginale.

Un alt studiu a examinat efectul cuişoarelor administrate pe 2 căi diferite la şoarecii cu candidoză orală. S-a administrat suspensia de cuişoare la 3h, 21h, 27h, 45h, 51h şi 69h de la incocularea Candidei prin 2 metode alternative: distribuirea a 50 μl de suspensie în jurul limbii şi cavităţii orale sau prin injectarea a 200 μl suspensie intragastric. După administrarea preparatului cu cuişoare, limba şoarecilor şi-a

capsule moi

revenit la normal, fără depuneri albicioase şi nu au mai fost prezente hife de Candida pe limba animalelor. Rezultatele au arătat că  atunci când preparatul a fost administrat intragastric, numărul de celule viabile în stomac și fecalele a scăzut.

Uleiul esenţial de cuişoare îl regăsim în produsul Candisept capsule moi, alături de uleiurile esenţiale de lemongrass şi tea tree, cu eficienţă dovedită ca unic tratament pentru negativarea Candidei. Este recomandat în candidozele orofaringiene, digestive şi vaginale.

Bibliografie

1.Chami F, Chami N, Bennis S, Trouillas J, Remmal A. Evaluation of carvacrol and eugenol as prophylaxis and treatment of vaginal candidiasis in an immunosuppressed rat model. J Antimicrob Chemother. 2004 Nov;54(5):909-14.

2.Taguchi Y, Ishibashi H, Takizawa T, Inoue S, Yamaguchi H, Abe S. Protection of Oral or Intestinal Candidiasis in Mice by Oral or Intragastric Administration of Herbal Food.Clove (Syzygium aromaticum). Jpn. J. Med. Mycol. Vol. 46. 27-33. 2005

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri