facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-07-10
Vizualizari: 497
Comentarii: 0
Cuișoarele, activitate anti-Giardia

Uleiurile esențiale au o istorie lungă de utilizare ca agenți antimicrobieni naturali, cu multe aplicații, deoarece inhibă eficient creșterea unei game largi de microorganisme și provoacă mai puține efecte secundare. În ciuda utilizării pe scară largă a uleiurilor esențiale de către oameni, se știe puțin despre mecanismul exact al acțiunii lor antimicrobiene (Edris, 2007, Bakkali și colab., 2008).

Uleiul de cuișoare a fost investigat pe scară largă datorită popularității, disponibilității și conținutului ridicat de anumiți compuși activi. De fapt, se cunoaște de mult timp că uleiul esențial de cuișoare are proprietăți medicinale, fiind utilizat cel mai mult împotriva tulburărilor digestive și a diareei (Chaieb et al., 2007).

Activitatea in vitro a extractelor de cuișoare a fost demonstrată împotriva bacteriilor și virusurilor patogene (Larhsini et al., 2001, Burt, 2004, Feres et al., 2005, Chaieb et al., 2007, Fu et al., 2007 / Kurokawa și colab., 1995, Hussein și colab., 2000). Mai mult, activitatea fungicidă a cuișoarelor a fost demonstrată și pe mai multe specii de ciuperci (Ranasinghe et al., 2002, López et al., 2005), ciuperci izolate din onicomicoză (Gayoso et al., 2005), Saccharomyces cerevisiae (Chami et al., 2005). al., 2005), specii de Candida (Chaieb et al., 2007, Fu et al., 2007) și pe mai multe dermatofite (Park și colab., 2007).

Luând în considerare acestea, Machado și colab. (2011) au realizat un studiu științific având ca scop evaluarea activității anti-Giardia a cuișoarelor și a compusului principal din uleiul lor esențial, eugenolul. Efectele au fost evaluate asupra creșterii paraziților, aderenței, viabilității și ultrastructurii acestora. Uleiul esențial de cuișoare și eugenolul au inhibat creșterea G. lamblia. Uleiul esențial a inhibat aderența trofozoiților încă din prima oră de incubație și a fost capabil să omoare aproape 50% din populația de paraziți într-o manieră dependentă de timp. Eugenolul a inhibat aderența trofozoiților G. lamblia încă din a treia oră. Având în vedere acestea, cercetătorii au considerat că eugenolul a fost responsabil pentru activitatea anti-giardială a uleiului esențial de cuișoare și ambele au potențial de utilizare ca agenți terapeutici împotriva giardiozei.

Datorită proprietăților sale antiparazitare demonstrate, cuișoarele se găsesc în formula produsului natural Vermicin Forte, capsule moi, recomandat persoanelor ce prezintă parazitoze intestinale produse de giardia lamblia, oxiuri și ascarizi.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri