facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 5781
Comentarii: 0
Cu o aşa dietă, tu nu vei avea probleme cu prostata!

De ce unii bărbaţi sunt mai puternic afectaţi, după o vârstă, de problemele cu prostata, iar alţii mai puţin? Simplu - contează şi stilul de viaţă pe care fiecare l-a avut. Dacă vrei să previi afecţiunile, dar şi să uşurezi simptomele, odată apărute, urmează sfaturile de mai jos!

Ideal ar fi să te axezi pe o dietă formată preponderent din legume şi fructe, şi mai puţină carne, care irită prostata. Consumă zilnic alimente bogate în vitaminele C şi E, zinc, seleniu, flavonoide, beta-caroten, acizi graşi omega-3. În aceste categorii intră rădăcinoasele, fasolea, lintea, peştele gras, seminţele, nucile. Poţi include în dietă pătrunjelul, o plantă care tratează bolile aparatului genital, dar şi ceapa şi usturoiul, care combat infecţiile.mentine sanatatea aparatului respirator

Zincul. Potrivit cercetărilor, prostata foloseşte de 10 ori mai mult zinc decât orice alt organ al corpului. Acest mineral este esenţial pentru bărbaţi deoarece blochează producţia unui hormon care măreşte şi inflamează prostata. În felul acesta, consumul de zinc previne problemele. Îl găseşti în seminţe de susan, drojdie, germeni de grâu. Drojdia se poate administra sub formă de tablete, cu care poţi face o cură de două-trei săptămâni. Seminţele de dovleac mâncate zilnic (două linguriţe sunt suficiente) pot preveni creşterea în dimensiuni a prostatei graţie conţinutului de zinc, dar şi de fitosteroli. Tot zinc conţine şi pătlagina, o plantă medicinală cu efect antiinflamator, de un real ajutor în cazul prostatei mărite.

Acizi graşi omega-3. Întăresc imunitatea, previn infecţiile şi afecţiunile prostatei. Se găsesc în peşte gras, nuci şi seminţe. Seminţele de in sau uleiul din seminţe de in au puterea de a combate simptomele şi de a reduce riscul apariţiei hiperplaziei benigne de prostată.

Produsele pe bază de soia sunt şi ele foarte bune pentru prevenirea afecţiunilor prostatei şi chiar a riscului de a dezvolta cancer. Ar trebui să te obişnuieşti să le incluzi în alimentaţie.

Roşiile, de asemenea, conţin un flavonoid numit licopen, care îi dă culoarea specifică. Acesta este un real remediu naturist pentru cei ce suferă de prostată mărită, reduce simptomele, însă poate preveni şi apariţia bolii. Surse de licopen mai sunt pepenele verde, papaya, caisele şi grepfrutul .

Pe de altă parte, duşmanii prostatei sunt fumatul, carbohidraţii rafinaţi, produsele lactate în exces, băuturile carbogazoase şi cele care conţin cofeină, alimentele condimentate şi acide.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri