facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-19
Vizualizari: 657
Comentarii: 0
Creșterea imunității cu gheara mâţei

Gheara mâței

Liană de mari dimensiuni, cu tulpină lemnoasă şi cu spini în formă de cârlige, care seamănă cu nişte gheare de pisică. Creşte în pădurca tropicală amazonianâ şi în alte zone tropicale din America Centrală şi de Sud. În scoarţa plantei s-au identificat alcaloizi oxiindolici pentaciclici: pteropodina, izopteropodina, rincofilina, mitrafilina etc, glicozizi ai acidului quinovic, triterpene polihidrolizate, flavonoizi, steroli, taninuri, mucilagii.

Una dintre acţiunile importante ale extractelor obţinute din această specie este stimularea sistemului imunilar. Cercetările farmacologice au demonstrat că alcaloizii din Uncaria tomentosa stimuiează fagocitoza şi reactivitatea celulelor imunitare în confruntarea cu virusuri şi bacterii sau alţi agenţi patogeni.

Pe lângă acţiunea imunostimulentă a fost puse în evidenţă şi acţiunile antiinflamatoare şi antivirală, în special în prevenirea şi tratamentul bolilor infecţioase, în bolile reumatismale şi în unele forme tumorale.

Un studiu efectuat pe 27 de bărbați a constatat că consumul a 700 mg de extract de gheara-mâței timp de 2 luni a crescut numărul de celule albe din sânge, care sunt implicate în combaterea infecțiilor. Planta pare să funcționeze atât prin creșterea răspunsului imunitar, cât și prin calmarea unui sistem imunitar hiperactiv.respirator si digestiv

În alt studiu, s-a evaluat efectul unui extract hidroalcoolic de gheara-mâței administrat oral, în dozele de 5 şi 15 mg, timp de 4 zile la şoarecii cu imunitatate scăzută (cu număr mic de neutrofile) în comparaţie cu o substanţă care creşte numărul de neutrofile. Rezultatele au arătat că extractul de gheara-mâței a condus la creşterea numărului de neutrofile, până la normalizare, iar efectul tratamentelui a fost calculat ca fiind 85% din efectul substanţei de control pozitive.

Extractul uscat de gheara-mâței standardizat în alcaloizi se regăseşte într-o formulă complexă, în produsul Imunitatate Respirator şi Digestiv, cps. Acesta creşte rezistenţa organismului, susţine imunitatea şi are efect tonic general.

 

1.Bojor O. Ghidul plantelor medicinale şi aromatice de la A la Z. 1984. Ed Fiat Lux, Bucureşti, p 128-129.

2.Lamm S, Sheng Y, Pero RW. Persistent response to pneumococcal vaccine in individuals supplemented with a novel water soluble extract of Uncaria tomentosa, C-Med-100. Phytomedicine. 2001;8(4):267-274. doi:10.1078/0944-7113-00046

3.Farias I, Araujo MC, Zimmermann ES, Dalmora SL, Benedetti AL, Alvarez-Silva M, Asbahr ACC, Bertol G, Farias J, Schetinger MRC. Uncaria tomentosa stimulates the proliferation of myeloid progenitor cells. J Ethnopharmacol 2011;137:856-863.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri