facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-05-21
Vizualizari: 909
Comentarii: 0
Coriandru

Coriandrul (Coriandrum sativum) este o plantă aromatică din familia plantelor Apiaceae, care este folosită în întreaga lume pentru a da gust preparatelor culinare, dar și pentru proprietățile sale terapeutice. Frunzele, tulpinile și fructele sale au o aromă înțepătoare și sunt utilizate în bucătărie atât crude, cât și uscate. În ceea ce privește fructele de coriandru, acestea sunt mici, rotunde, au o culoare maronie și un gust aromat, de nucă, iar pulberea obținută prin măcinarea lor este adesea folosită pentru a condimenta sosurile și preparatele cu specific indian.

Aceste fructe conțin ulei esențial, ulei gras, cumarine, derivați flavonici, acizi organici. Uleiul volatil imprimă produsului acțiune stomahică, spasmolitică, carminativă, bactericidă și fungicidă. Intră în componența unor produse medicamentoase recomandate pentru a preveni colicile intestinale, se mai administrează în flatulentă, inapetență și dispepsie.

Uleiul esențial de coriandru este foarte bine tolerat, având o acțiune blândă asupra pielii, se administrează extern, dar și intern, în afecțiuni spastice gastrointestinale. Îndepărtează spasmele musculaturii netede și prin stimularea motilității intestinale favorizează digestia. Datorită efectelor de îndepărtare a balonării și de calmare a spasmelor, se pretează pentru masaje abdominale la copii mici și vârstinici.

Coriandru acționează țintit la nivelul sferei gastrointestinale, relaxează contracțiile induse de diferiți agenți spasmogeni prin sistemul colinergic.

Fructele de coriandru se regăsesc în produsul Babycalm soluție, destinat sugarilor și copiilor mici pentru eliminarea disconfortului abdominal, eliminarea gazelor și ca antivomitiv.

Bibliografie

1.Stanescu U, Hancianu M, Miron A, Aprotosoaie C. Plante Medicinale de la A la Z. Polirom, 2014, p203.

2.Jabeen Q, Bashir S, Lyoussi B, Gilani AH. Coriander fruit exhibits gut modulatory, blood pressure lowering and diuretic activities. J Ethnopharmacol. 2009 Feb 25;122(1):123-30. doi: 10.1016/j.jep.2008.12.016. Epub 2008 Dec 25. PMID: 19146935.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri