facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-12-13
Vizualizari: 1084
Comentarii: 0
Convolvulus prostratus - efect neuroprotector și anxiolitic

Convolvulus prostratus aparține familiei Convolvulaceae și este o planta omniprezentă în regiunile de nord-vest ale Indiei.

În Ayurveda, această plantă este descrisă în mod clasic ca un stimulent al memoriei și al intelectului. Mai mult, este folosită într-o varietate de formulări utilizate pentru tratamentul tulburărilor nervoase.calmeaza starile de stres si agitatie

Din punct de vedere mecanic, reduce activitatea motorie spontană, controlând astfel refluxurile și răspunsurile nervoase. În cele din urmă, acționează ca un agent sedativ care inițiază o scădere persistentă a tensiunii arteriale și a contracției cardiace, gestionând astfel patologiile neurologice, cum ar fi anxietatea și problemele mentale.

Această plantă are multiple utilități terapeutice, în trecut planta fiind folosită ca remediu pentru anemie și slăbiciune. Mai precis, în textele antice, această plantă a fost menționată ca sara, medhya, vrsya și rasayana, ceea ce se referă la proprietățile laxative, nootropice, afrodisiace și, respectiv, de întinerire ale acestei plante. În plus, unul dintre venerații practicieni medicali din India antică, Acharya Charaka, a folosit soiul cu flori albe de Convolvulus prostratus împreună cu sucul de Bacopa monnieri, Acorus calamus și Saussurea lappa pentru probleme nervoase.

În industria farmaceutică se produc diverse extracte, siropuri și tablete, special pentru afecțiunile  neurodegenerative, hipertensiunii arteriale, hipercolesterolemiei și ulcerelor gastrice.

Convolvulus prostratus conține ulei esențial, alcooli grasi, flavonoide – kaempferol, acid hidroxicinamic, p-sitosterol și carbohidrați, cum ar fi glucoza, ramnoza, zaharoza etc., care conferă acestei plante capacități nootropice. Mai mult decât atât, s-a descoperit că un alcaloid, și anume  convolvenul prezent în această plantă, blochează receptorii muscarinici colinergici și conferă, de asemenea, abilități nootropice plantei. Într-un studiu, Rawat și Kothiyal au mai descoperit că extractele izolate din Convolvulus prostratus au prezentat activitate anxiolitică, de îmbunătățire a memoriei și nootropică. Efectele s-au dovedit a fi comparabile cu medicamentul standard Piracetam.

Rezultatele altui studiu au arătat că grupul de șoareci tratați cu extracte metanolice Convolvulus prostratus poate modula nivelul serotoninei sau dopaminergice, armonizând astfel calea majoră care implică receptorii serotoninergici sau dopaminergici care manifestă tulburări obsesiv compulsive. O astfel de activitate anxiolitică poate fi legată de efectul hipotensiv al acestei plante, care, la rândul său, este atribuit convolaminei și scopoletinei.

Convolvulus prostratus intră în compoziția capsulelor Distonoplant forte, eficiente în caz de tulburări depresive, stări anxioase și distonie neuro-vegetativă.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri