Statisticile arată că peste 30% dintre români au colesterol ridicat și aproximativ 40% sunt hipertensivi, iar ca și consecință 2 din 3 români decedează din cauza afecțiunilor cardiovasculare. Aceasta este în mare măsură consecința modului dezechilibrat de alimentație și a stilului de viață din ce în ce mai sedentar, care face ca aportul de hrană să fie mai mare decât consumul organismului.
Studiile au arătat că în țările cu o alimentație tradițională bogată în fibre și săracă în grăsimi, boli precum afecțiunile cardiovasculare, diabetul, cancerul sunt mult mai rare decât în țările vestice, mari consumatoare de hrană. S-a constatat că consumul zilnic de cel puțin 20 g fibre vegetale reduce cu 25% nivelul de colesterol din sange.
Următoarele alimente au un conținut ridicat de fibre și contribuie la scăderea colesterolului rău:
– cerealele integrale, fulgi de cereale, tărâțele de ovăz și grâu
– leguminoase: fasole, linte, năut, soia
– legume: varză, brocoli, conopidă, spanac, vinete, morcovi, dovlecei, sfeclă, țelină, pătrunjel, gulii, roșii, castraveți, ardei, ceapă, usturoi.
– ciuperci
– fructe: mere, zmeură, mure,coacaze, prune, piersici, nectarine, pere, pepene galben, lămâi, portocale, grapefruit, ananas, kiwi, mango, smochine, curmale, banane, stafide
– nucile, alune, migdale, fistic și semintele neprăjite și nesărate
– semințe de in, tărâțe de psyllium
Pentru a suplimenta fibrele din alimentație puteți apela la produsul Organism Sănătos – complex natural din plante medicinale şi argilă, care împiedică absorbţia glucidelor, lipidelor şi a colesterolului de la nivel intestinal prin conținutul ridicat de fibre ( in,psyllium, Amorphophalus Konjac, topinambur, tărâțe de grâu), elimină toxinele din organism, reduce greutatea corporală şi apetitul, susţine sistemul imunitar al organismului.
Adaugă comentariu