facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-01-07
Vizualizari: 2559
Comentarii: 0
Complicațiile banalei rinoree la copii

Copilul a răcit și îi curge nasul – e un scenariu cât se poate de normal în sezonul rece. Niciun părinte nu tresare la această banală problemă de sănătate, veche de când lumea. Rinoreea apare în cadrul virozelor respiratorii și dispare de la sine, în câteva zile. Totuși, sunt câteva aspecte la care trebuie să fii atent, deoarece și aici pot apărea complicații.

În special bebelușii trebuie atent monitorizați, deoarece mucusul nazal în exces predispune la sufocare și înec dacă nu e îndepărtat la timp. Aspiratoarele nazale se folosesc doar în cazul secrețiilor vâscoase, aderente, după înmuierea lor prealabilă cu ser fiziologic. Nu abuzați de ele, deoarece prin aspirare totală a secrețiilor, mucoasa nazală va deveni iritată și inflamată, organismul având tendința de a produce și mai mult mucus, pentru a se proteja. Folosiți mai degrabă pompițe de cauciuc care nu creează o presiune așa de mare. Faceți spălături cu ser fiziologic și aromaterapie cu uleiuri esențiale de pin, lavandă și ti-tree (pentru efectul lor antiseptic, calmant și de ușurare a respirației).

La copiii până în 5 ani, secrețiile abundente pot provoca otită dacă ajung în trompa lui Eustachio, acel canal care face legătura între nas și ureche. Până la această vârstă, canalul respectiv nu e în totalitate dezvoltat, iar drenarea secrețiilor din ureche este de multe ori incompletă.

La copiii mai mari, mucusul pune probleme atunci când se scurge în spatele gâtului, de-a lungul faringelui, producând iritații, tuse persistentă, dureri în gât, răgușeală. De asemenea, mucusul care stagnează pe căile respiratorii poate provoca inflamarea membranei mucoasei nazale și infectarea sinusurilor. Mai concret, sinuzită. Cea mai bună soluție pentru a o preveni, dar și trata, o reprezintă inhalațiile cu aburi și uleiuri esențiale puternic aromate. Aburii umezesc căile respiratorii, fluidifică secreţiile şi stimulează eliminarea lor, iar prin combinarea cu uleiuri esenţiale distrug agenţii patogeni și dezinfectează căile respiratorii. Cele mai bune plante medicinale pentru inhalațiile în caz de sinuzită sunt menta, cimbrul, cimbrișorul, eucaliptul, pinul și busuiocul. Ele au proprietăţi antibacteriene, antiinflamatoare şi vor ajuta la vindecare.

Rinoreea se tratează cel mai bine cu multe ceaiuri medicinale de tei, mușețel, soc sau măceșe, de la 3 ani în sus se mai pot administra ceaiuri de cimbrișor, salcie sau ghimbir. Băute călduțe, ceaiurile fludifică secrețiile și ajută la eliminarea lor. Picăturile nazale trebuie să facă și ele parte din pachetul de tratament. Cel mai sigur este să le prepari tu, în casă. Ai de ales între: ceai de gălbenele, apă cu sare sau apă cu un praf de bicarbonat. Soluția salină e bine să fie ușoară, să aibă aproximativ gustul lacrimilor. Pune-i celui mic câteva picături cu o pipetă, pe rând în fiecare nară, apoi suflă-i nasul.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri