facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-03-06
Vizualizari: 300
Comentarii: 0
Comiphora mukul, efect antiinflamator demonstrat

Guggul constă dintr-un un extract de rășină a arborelui Commiphora mukul, care a fost folosit de secole în medicina ayurvedică pentru tratamentul diferitelor afecțiuni, inclusiv obezitatea, bolile de piele și artrita. Rășina plantei Commiphora mukul (Guggul) este bogată în fitoconstituenți, cum ar fi terpenoizi, steroizi și lignani; s-a raportat că aceștia exercită o activitate antiinflamatoare puternică în diferite modele animale.

Într-una din primele investigații realizate deja în 1977,  JN Sharma a folosit o metodă de inducere a artritei experimentale la animale. Dezvoltarea acestui sindrom artritic a fost studiată pe o perioadă de cinci luni cu și fără medicamente. Agenții antiinflamatori precum fenilbutazona, ibuprofenul și o fracție de gum-guggual din Commiphora mukkul au fost administrați oral în doză zilnică, pe perioada celor cinci luni. Toate cele trei medicamente au redus nivelul inflamației articulațiilor în timpul tratamentului medicamentos. Aceste rezultate au indicat astfel rolul benefic al fenilbutazonei, ibuprofenului și fracției de gum-guggul în artrita experimentală.

Mai târziu, extractul de guggul a prezentat activitate antiinflamatoare, reducând volumul inflamației labei induse la șobolani. Noile terpene Myrrhanol A și Myrrhanone A din rășinile guggul-gum au arătat un efect antiinflamator puternic asupra granulomului indus la șoareci. Studiul a indicat că efectul produs de mirrhanol A a fost mai mare decât hidrocortizonul și extractul de rășină brută 50%.

Madusuda și colab. au determinat efectele inhibitoare asupra producției de oxid nitric. Formularea eficientă din plante cu Commiphora mukul preparată sub formă de emulgel a prezentat o activitate antiinflamatoare bună și s-a dovedit a fi comparabilă cu unguentul de tacrolimus comercializat. Singh și colab. (2008) au găsit, de asemenea, că guggulsteronii inhibă activarea factorului nuclear-kappa B, un regulator crucial al răspunsurilor inflamatorii.

Mai multe studii au demonstrat că guggulsteronul își produce efectul prin suprimarea citokinelor. Oamenii de știință au concluzionat că guggul poate fi utilizat pentru tratamentul bolilor cronice proinflamatorii, deoarece suprimă activarea factorului de transcripție proinflamator NF-Κb (Kimura și colab., 2001). Există mai mult de 100 de tipuri diferite de artrită și afecțiuni asociate, iar guggulsteronele prezintă un efect terapeutic semnificativ asupra osteoartritei, artritei reumatoide și gutei (Snehal și colab., 2015).

Comiphora mukul intră în compoziția capsulelor Fitodolor, antiinflamator natural, recomandat în boala reumatică cronică: coxartroză, gonartroză, discopatie lombară, spondiloză și alte afecțiuni inflamatorii cronice.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri