facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-07-29
Vizualizari: 13445
Comentarii: 4
Colon iritabil? Iată lista alimentelor interzise

Alimentaţia dezordonată şi defectuoasă, bogată în grăsimi, zahăr, alcool, stresul, unele antibiotice sau chiar factorii genetici, acestea sunt cauzele care declanşează sindromul colonului iritabil.

Trebuie să ştii că fiecare persoană care suferă de colon iritabil este unică în felul ei. Alimente care unui bolnav nu îi produc nicio neplăcere, ţie e posibil să-ţi dea dureri abdominale, gaze şi diaree. Spre exemplu lactatele sau anumite fructe şi legume. Există totuşi remedii naturiste universal valabile, care tratează această afecţiune, după cum există şi alimente total nerecomandate, care agravează boala. Iată care sunt acestea din urmă:

 

-           Alimentele iuţi, mâncărurile piperate sunt de evitat pentru că favorizează spasmele intestinului gros. Condimentează-ţi mâncarea, în schimb, cu ierburi aromate.

-           E bine să renunţi la prăjeli, alimente procesate, grăsimi animale, margarină, mezeluri, tocături, sosuri, dulciuri pe bază de zahăr rafinat, toate acestea stimulând activitatea bacteriană din organism.

-           Consumul de alcool, cafea şi tutun ar trebui, pe cât posibil, diminuat.

-           Şi băuturile carbogazoase trebuie să le tai de pe listă, pentru că balonează.

-           De asemenea, e bine să renunţi la varză, broccoli, mazăre, fasole, susceptibile de a provoca flatulenţă.

-           Guma de mestecat, ca şi fumatul, favorizează pătrunderea de aer în stomac.

-           Nu în ultimul rând, e recomandat să mesteci bine alimentele şi să ai mesele la ore regulate. Mănâncă puţin şi des (trei mese principale şi două gustări pe zi). Mesele prea bogate pot cauza crampe şi balonări.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Pentru tranzit normal, ținând cont ca sun hemoroizi și fisura de la constipație ar fi indicat ceaiul colon sănătos... Sau ce recomandati,.mai e și o piatra la colecist și o gastrita ușoară...Ajuta acest ceai sau agraveaza boala hemoroidale??!!

Raspuns Fares: Pentru stimularea tranzitului va recomandam Complex Laxativ cu fibre - 1 plic pe zi, de preferință seara. Se ia cu iaurt sau cu 200 ml apă, înainte de masă. Produsul se administrează zilnic până la normalizarea tranzitului intestinal. Luați produsul la un interval de minimum 2 ore față de administrarea medicamentelor, deoarece poate reduce absorbţia intestinală a acestora. Se poate asocia ceaiul Tranzit rapid, 1-2 cani/zi dimineata si seara.
Titi
21 August 2022

Am colon iritabil ,dar și o piatra mare la colecist,pot folosi ceaiull COLON SANATOS?

Raspuns Fares: Buna ziua. Da, acest produs este destinat simptomatologiei dvs. Multa sanatate!
Bușilă Maria
24 Octombrie 2021
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri