facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-09-02
Vizualizari: 443
Comentarii: 0
Colesterolul mărit: cum se manifestă și cum se poate trata prin remedii naturiste

Colesterolul este un tip de grăsime prezent în sânge și în celulele corpului, esențial pentru buna funcționare a organismului. Trebuie să fie, totuși, într-o anumită limită. Dacă nivelul colesterolului depășește această limită, pot apărea alte probleme de sănătate. Iată cum se manifestă ele și cum poti să reduci colesterolul mărit cu tratament naturist!

 

Ce înseamnă colesterolul mărit

Colesterolul este de două tipuri: unul bun (HDL) și unul rău (LDL).

-        HDL - colesterolul bun - este esențial – e implicat în producția de hormoni, în structura membranelor celulare, în sinteza bilei, și ajută la eliminarea excesului de colesterol din organism.

-        LDL e un tip de grăsime care se depune pe pereții arterelor, formând plăci de aterom. Acest lucru va duce, în timp, la îngustarea arterelor și la apariția bolilor de inimă.

HDL și LDL formează împreună colesterolul total, care e bine să se situeze sub 200 mg/dl. Atunci când vorbim despre colesterol mărit, ne referim de obicei la un nivel crescut de LDL sau la un dezechilibru între colesterolul bun și cel rău. Se consideră că ești „la limita superioară” dacă nivelul colesterolului total este cuprins între 200 și 240 mg/dl. Dacă depășești valoarea de 240, poți spune că ai colesterol mărit.

Cauzele colesterolului mărit

Cum ajunge să crească nivelul colesterolului din corp? Prima și cea mai comună cauză este alimentația. Consumul excesiv de grăsimi trans, de prăjeli, sosuri, tocături, afumături, fast-food, mezeluri, dar și de dulciuri, produse de patiserie, ouă, brânzeturi grase va crește nivelul colesterolului rău din corp.

Dar nu la toată lumea. Unele persoane sunt predispuse genetic să aibă colesterolul mărit, chiar dacă dieta lor e relativ corectă. Stresul, sedentarismul, administrarea anumitor medicamente de sinteză sunt alți factori de risc pentru persoane de toate vârstele.

Ce riști dacă ai colesterolul mărit

Un nivel crescut de colesterol în corp timp de luni, ani în șir, vine cu riscuri. Pentru că se depune pe vasele de sânge, poate duce la boli cardiovasculare, precum hipertensiune, insuficiență cardiacă, boală coronariană, cu risc chiar de infarct miocardic și de accident vascular cerebral. De asemenea, slaba circulație a sângelui către organele și țesuturile din corp le va afecta buna funcționare, fapt care atrage după sine alte neplăceri.

Simptomele colesterolului mărit

Colesterolul mărit, în sine, nu provoacă simptome evidente. De aceea, i se mai zice „ucigașul tăcut”. El nu doare, nu deranjează, dar te îmbolnăvește încet și sigur. Colesterolul mărit se depistează doar în urma analizelor de sânge, care trebuie realizate cel puțin o dată pe an.

efect antioxidantTratament naturist împotriva colesterolului mărit

Vestea bună este că, așa cum a crescut, există tratamente naturiste și pentru scăderea colesterolului. Există tratament naturist pentru colesterol mărit care acționează eficient, fără efecte adverse. Remediile naturiste pentru colesterol sunt sub formă de ceai sau capsule din plante medicinale.

-        Cele mai bune ceaiuri pentru colesterol mărit

Obișnuiește-te să bei zilnic 2-3 ceaiuri din plante bogate în antioxidanți, care au puterea de a stimula metabolismul să ardă grăsimile. Ceaiul verde, ceaiul de păpădie, de anghinare, de frunze de măslin, de rostopască sau de mesteacăn sunt cele mai bune ceaiuri pentru colesterol. Aceste plante se pot infuza separat, sau se pot combina în ibricul cu apă, pentru a obține un efect mai puternic și un gust variat. Spre exemplu, ceaiul Colesterol de la Fares conține nu mai puțin de 7 plante care își potențează efectele.

-        Urmează un tratament cu capsule naturalesprijina nivelul normal de colesterol in sange

Plantele de mai sus, folosite sub formă de extracte, în cadrul capsulelor pentru colesterol, funcționează ca un tratament în toată regula. Dar, spre deosebire de pastilele de sinteză, capsulele naturale sunt mult mai bine asimilate de organism și nu au efecte adverse. Se administrează câte o capsulă de 3 ori pe zi, în cure de minimum 3 luni.

-        Schimbarea stilului alimentar

Pe lângă tratament, contează enorm și alimentația. Redu pe cât posibil consumul de prăjeli, carne grasă, mezeluri, unt, margarină, produse de la fast-food sau de la cofetărie, de la patiserie. Mănâncă, în schimb, carne slabă la grătar sau fiartă, lactate slabe, cereale integrale, fructe și legume proaspete și multă hidratare.

-        Bea limonade și sucuri de legume

Bogate în vitamine și antioxidanți, sucurile din citrice, fructe și legume sunt foarte bune remedii naturiste pentru colesterol: stimulează arderea grăsimilor și împiedică absorbția colesterolului rău în organism. Poți folosi mere, fructe de pădure, morcovi, legume cu frunze verzi, sfeclă roșie sau orice ai la-ndemână în frigider.

-        Aportul de Omega-3

Alimentele bogate în acizi grași Omega-3 cresc colesterolul bun și îl scad pe cel rău. Consumă mai multe uleiuri presate la rece, pește gras, fructe oleaginoase (nuci, semințe, alune, fistic – crude, nesărate).

Cum previi mărirea colesterolului

Alimentația aceasta sănătoasă ar fi bine să-ți devină rutină, mai ales dacă ești genetic predispus la colesterol mărit. De asemenea, încearcă să duci un stil de viață sănătos, să faci sport, să eviți stresul și fumatul.

Cura cu remedii naturiste pentru colesterol durează minimum 3 luni și se poate repeta la nevoie. Reține că un colesterol mărit nu dă simptome, de aceea e necesar să-ți faci periodic analize de rutină pentru a-i urmări nivelul. 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri