facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-05-13
Vizualizari: 600
Comentarii: 0

Lămâiul (Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae, nativ din Asia, de la 5 la 10 m înălțime, considerat veșnic verde. Fructul copt are forma sferică alungită și coaja în culori care variază de la verde deschis la galben strălucitor. Fructul ajunge la maturitate toamna târziu în emisfera de nord. Pulpa este suculentă, bogată în acizi și în vitamina C, ceea ce a făcut fructul - datorită conservării ușoare - să fie distribuit în întreaga lume de marinarii care-l utilizau pentru a preveni scorbutul.

Sucul, care are proprietăți antiseptice datorită pH-ului scăzut, este utilizat de la produse de prim ajutor până la tratamente împotriva durerii de gât. Având o cantitate mare de vitamina C, sucul este deseori folosit pentru beneficiile acesteia în medicina naturală. Cojile de lămâie și sucul conțin mai multe vitamine, și anume: Vitamina A, E, K, Vitaminele B, inclusiv acidul folic. Suplimentarea cu acid folic se folosește de către femeile însărcinate pentru scăderea riscului defectelor de tip neural la copii.capsule mami si bebe

S-a investigat eficacitatea folatului din dietă în îmbunătățirea concentrației de folat, timp de 4 săptămâni, cu 66 de subiecți sănătoși (18-45 ani) împărțiți în 3 grupuri de tratament: grupul folic din dietă, grupul acid folic și grupul placebo. În fiecare zi, fiecare grup a fost hrănit cu o dietă diferită. Primul grup a primit o dietă bogată în legume și citrice (conținut total de folat aproximativ 560 micrograme) plus o tabletă placebo. Grupul de acid folic a primit o dietă în mod natural săracă în folat (aproximativ 210 micrograme) plus 500 micrograme acid folic și 1 comprimat placebo în zile alternative și grupul placebo a primit aceeași dietă cu conținut scăzut de folat ca grupul cu acid folic plus o tabletă placebo. Concentrația de folat a crescut în primele 2 grupuri. În concluzie, creșterea consumului de legume și citrice, ambele surse bune de folat, va îmbunătăți statutul de folat și va contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare și a defectelor de tip neural.

În produsul Acid folic natural, capsule, se regăsește extractul de coji de lămâie standardizat în 5% acid folic, alături de orzul verde și drojdia de bere îmbogățită în acid folic, recomandat pentru sănătatea mamei și a fătului, cu rol important în reducerea riscului apariției defectelor de tub neural la făt.

Bibliografie

Brouwer IA, van Dusseldorp M, West CE, Meyboom S, Thomas CM, Duran M, van het Hof KH, Eskes TK, Hautvast JG, Steegers-Theunissen RP. Dietary folate from vegetables and citrus fruit decreases plasma homocysteine concentrations in humans in a dietary controlled trial. J Nutr. 1999 Jun;129(6):1135-9. doi: 10.1093/jn/129.6.1135. PMID: 10356077.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri