facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-07-06
Vizualizari: 791
Comentarii: 0
Coada șoricelului, efect antimicrobian complex, demonstrat de studii științifice

Coada șoricelului (Achillea millefolium L.) este una dintre cele mai cunoscute și mai răspândite plante, listată printre cele mai frecvent utilizate specii atât în medicina populară, cât și în medicina convențională de peste 3000 de ani. Dioscorides a lăudat-o ca pe un remediu excelent pentru ulcere și fistule, iar în tezaurul medicinal al Sf. Hildegard (1098 – 1179), Bock (1565) și Matthiolus (1626) a fost lăudată, printer altele, ca „o plantă foarte bună pentru toate rănile interne și externe. Schulz (1919) înregistrează printre indicațiile din medicina populară  fluor albus (leucoree).

Vaginul este caracterizat de o microflora locală cu implicații semnificative în sănătatea generală a femeii. Vaginitele se caracterizează prin apariția unei inflamații la nivelul mucoasei vaginale care, de cele mai multe ori, este determinată de infecții bacteriene sau fungice.

În prezent, în mai multe studii științifice, extractele de coada șoricelului au arătat efect antiinflamator, precum și efecte protectoare pe mucoase.

De asemenea, extractele de coada șoricelului au arătat în studii experimentale efect antibacterian pe mai multe microorganisme, precum și efect antimicotic asupra Candida albicans (Candan et al. 2003, Stojanovićet al. 2005).

Inflamația joacă un rol în etapele târzii ale infecției vaginale. Prin urmare, medicamentele utilizate în tratamentul acestora ar trebui să aibă și proprietăți antiinflamatorii, deoarece inflamația există pe tot parcursul vaginitelor. Fitochimia și aspectele farmacologice inclusiv efectul antiinflamator ale compușilor din coada șoricelului au fost testate într-un studiu științific în care s-a raportat că azulenul extras din flori și frunze de coada șoricelului are activitate antiinflamatoare și analgezică. Studiul a stabilit că o nouă substanță izolată din frunzele și tulpinile de coada șoricelului, are efect antiinflamator și anti-microbian în probleme provocate de bacterii care produc acneea precum Propionibacterium acnes. (Shah și colab., 2015)

O echipă de cercetători români (Grigore și colab, 2020) au găsit, de asemenea, că A. millefolium exercită efect antimicrobian asupra anumitor microorganisme care cauzează infecții.tratament din plante

Scopul unui studiu foarte recent a fost de a evalua eficacitatea cremei vaginale cu extract de coada șoricelului la femeile cu candidoză vulvovaginală în comparație cu clotrimazolul. Studiul clinic, dublu-orb randomizat a fost realizat pe 80 de femei diagnosticate clinic cu candidoză vulvovaginală și prin test de laborator. Rezultate au arătat o reducere semnificativă a simptomelor la ambele grupuri după tratament, dar a fost semnificativ mai redus la grupul de control. Cultura vaginală a fost negativă pentru Candida la 77% pacienți din grupul de control și la 53% pacienți din grupul experimental. Rezultatele studiului au arătat astfel că produsul vaginal care conține coada șoricelului poate reduce manifestările neplăcute ale candidozei vulvovaginale. (Zakeri și colab., 2020)

Uleiul de coada șoricelului intră în compoziția produsului Ginosept ovule vaginale, dispozitiv medical, formulă complexă din plante, care se formează un strat protector pe mucoasa vaginală, care împiedică colonizarea cu patogeni. Astfel, produsul ajută la reducerea disconfortului şi accelerarea refacerii mucoasei vaginale afectate, evitându-se infecţiile cauzate de microorganismele potenţial patogene care provoacă inflamaţii genitale, leucoree, candidoză.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri