Ciupercile medicinale – implicarea fitoterapeutică în imunitate – – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ciupercile medicinale – implicarea fitoterapeutică în imunitate –

Articole

Ciupercile medicinale sunt cunoscute din vechime pentru calităţile lor terapeutice şi asta multumită vitaminelor, aminoacizilor, proteinelor, mineralelor şi a celorlalte substanţe benefice care se regăsesc în ele. Sunt folosite pentru a trata şi preveni o gamă largă de boli, prin utilizarea lor ca modulatori ai imunităţii, adaptogeni şi antioxidanţi. Aceste ciuperci conţin polizaharide numite 1,3 ß-glucani şi 1,6 ß-glucani.

Ciupercile medicinale au fost propuse ca o terapie nouă care poate îmbunătăți tratamentul cancerului și supraviețuirea pacienților. Acestea au fost utilizate în scopuri medicale de cel puțin 3000 î.e.n. Se raportează că ciupercile au proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare, cardiovasculare, antidiabetice, hepatoprotectoare și anticancerigene. Este bine stabilit că ciupercile sunt specializate pe la modularea imunitară.

Studiile au arătat că aceste ciuperci, cum sunt Reishi, Maitake, cresc producția de citokine TH1 atât în modele in vitro, cât și in vivo. Administrarea pe termen scurt pe cale orală a glucanilor imunomodulatori naturali din ciupercile Maitake și Shiitake a stimulat puternic atât ramura celulară, cât și cea umorală a reacțiilor imune. Aceste activități au fost semnificativ mai mari decât cele ale susbtanței standard testată.

Ciupercile medicinale au și efecte antivirale. De exemplu, extractul de ciuperci Maitake stimulează macrofagele să producă citokine antivirale precum TNF-α, care inhibă dezvoltarea virusului gripal în celulele renale infectate.

Aceste ciuperci se regăsesc în produsul  Imunitate cu 7 ciuperci, cps, care împreună conferă o bună imunitate, susţin procesele de apărare ale organismului faţă de microorganismele potenţial patogene, stimulează producerea de interferon în organism, adaptogen, tonic general, susţine adaptarea organismului la stres, suprasolicitare fizică şi psihică.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.