facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-09-21
Vizualizari: 536
Comentarii: 0
Cistus ladaniferus - echilibrant natural al sistemului nervos -

Cistus ladaniferus este o specie de plantă cu flori din familia Cistaceae. Este originar din regiunea mediteraneană de vest. Denumirile obișnuite includ labdanum, gumă de cistus comună. Este un arbust care crește 1–2,5 m înalt și lat. Frunzele sunt veșnic verzi, lanceolate, de 3-10 cm lungime și 1-2 cm lățime. Florile au un diametru de 5-8 cm, cu 5 petale albe, de obicei cu o pată roșie până la maro la bază. Întreaga plantă este acoperită cu exsudat lipicios de rășină parfumată, sursa labdanumului, utilizat în medicina și parfumerie, din care se obține uleiul esențial.

reduce starea de agitatieMetoda de obținere a uleiului: prin distilare cu vapori de apă din ramuri și frunze. Proprietăți organoleptice: lichid clar gălbui, miros puternic picant, balsamic și lemnos. Proprietățile terapeutice ale uleiului de cistus: cicatrizant, antiviral, antiinfecțios, imunostimulator și imunomodulator și echilibrant al sisemului nervos.

Se folosește în aromaterapie în caz de anxietate, agitație, stres, modificări de comportament, oboseală cronică, distonie neurovegetativă, dar și insomnie, fiind un neurotonic și reglator nervos. Cu toate acestea, a fost utilizat în mod tradițional la doze mici ca ingredient în ceaiul sedativ și alte infuzii pentru a preveni insomnia și anxietatea.

Acesta se regăsește într-o formulă complexă, Distonoplant ulei, pe baza de 9 uleiuri esențiale obținute din plante medicinale folosite tradițional pentru reducerea stărilor de agitație. Contribuie la regăsirea stării de calm în situatii de stres.

Bibliografie

1.Ali B, Al-Waber NA, Shams S, Ahamad A, Khan SA, Anwar F. Essential oils used in aromatherapy: A systemic review.  Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine Volume 5, Issue 8, August 2015, Pages 601-611.

2.Pierre Franchome, Roger Jollois, Daniel Penoel. L'aromatherapie exactement. 2001, p363.

 

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri